Sivut

maanantai 11. joulukuuta 2017

11. luukku: Lempisarjoja

Kuva: pixabay.com
Kalenterissa olisi vuorossa taas vaihtelupostausta, eli aihe on jotain muuta kuin eläimiä. Näitä normalista aiheesta poikkeavia postauksia on kalenteriin tulossa vielä 1-2, eli ne joita nämä ei kiinnosta eivät kuitenkaan joudu paljoa kärsimään. Ihan kivaa vaihtelua kuitenkinkin itsellekin kirjoittaa välillä aiheen vierestä, kun ei muita blogeja kuin tämän omista.

Tässä postauksessa listaan vähän lempisarjojani ja kerron miten niitä olen päätynyt seuraamaan. Eihän sitä tiedä vaikka joku lukijakin sattuisi listalta löytämään uutta katseltavaa.

Walking Deadia on tullut seurattua melkein koko sen ajan kun sitä on Suomen telkkarissa näytetty. Kun keväällä 2012 Fox kanava aloitti, ajelin aina aamuisin työssäoppimispaikkaan tallille. Lähes joka aamu radiosta tuli mainos uudesta kanavasta ja erityisesti sillä alkavasta Walking Dead sarjasta. Sarja jäi mainoksista mieleen, mutta en mitenkään erityisemmin ollut kiinnostunut sitä katsomaan, en sitten tiedä mistä syystä. Sattumalta kuitenkin jossakin kohtaa tuli katseltua myöhään tulevia uusintoja, kun siihen aikaan ei parempaakaan ohjelmaa ollut tarjolla. Samalla tuli huomattua että tämähän on oikein hyvä sarja ja sen jälkeen on jokainen jakso tullut nähtyä. Suurena plussana sarjaa esitetään lähes täysin samaa tahtia kuin Amerikassa, joten ei tarvitse kuukausia odottaa että pääsee suomiteksteillä näkemään. Walking Dead kuuluu lempparisarjoihini, joskin täytyy sanoa etten parista viimeisestä tuotantokaudesta ole ihan niin paljon tykännyt kuin ensimmäisistä. Tähän toivottavasti tulee kuitenkin muutosta kun nykyiset Negan jutut saadaan hoidettua alta pois.

Tätä sarjaa odottelin innolla heti siitä saakka kun ensimmäiset uutiset uudesta Walking Dead maailmaan sijoittuvasta sarjasta tuli julki. Fear The Walking Dead alkoi vuonna 2015 ja muistaakseni se hyvin pian (ellei jopa Amerikan tahdissa) ilmestyi HBO Nordiciin. Tämän sarjan katselu tulee siis vähän kalliiksi, kun täytyy maksaa kymppi kuussa HBO Nordicista, enkä sieltä edes mitään muuta katsele. Mutta hyvästä maksaa mielellään. Sarja täytti heti alusta asti odotukset ja tällä hetkellä pidän tätä jopa alkuperäistä Walking Deadia parempana. Kaikki sarjasta eivät tykkää, johtuen luultavasti siitä että tämä on tyyliltään hieman erilainen kuin perus TWD. Tässä kun on enemmän painotettu draama puoleen, eikä niinkään siihen että saadaan mahdollisimman monta zombia hengiltä.

Zombilinjalla jatketaan edelleen! Tätä sarjaa vilkuilin pitkään Netflixissä, mutta kuvauksen perusteella vaikutti sen verran huonolta että en koskaan siihen sen tarkemmin tutustunut. Sisko kuitenkin tätä alkoi katsoa ja vinkkasi että ihan hyvä sarja on kyseessä. Uskaltauduin siis itsekin ensimmäisein tuotantokauden katsomaan ja tästäkin tuli yksi lempparisarja. Z Nation on jälleen hyvin mielipiteitä jakava, sillä tämä on taas aivan erilainen kuin Walking Deadit. Perusjuoni on pitkälti samantyylinen, mutta Z Nation menee pitkälti komedian puolelle. Erityisesti tykkään siitä että joka jaksolla on oma juonensa, eikä koko tuotantokausi mene miettiessä miten saataisiin vastaan tullut pahis parhaiten pois päiviltä. Sarjaa on tullut katsottua nuo Netflixistä löytyvät kaksi kautta ja toiveena on että kolmoskausikin sinne joskus ilmestyisi.

American Horror Story alkoi Suomessa 2013 ja muistan kyllä pitäneeni sitä mainosten perusteella ihan kiinnostavana sarjana. Sarjan alku jäi kuitenkin välistä ja kun jossain kohtaa katsoin jotakin jaksoa vähän matkaa, sarja vaikutti sen perusteella huonolta. Koko sarja jäikin vähän unohduksiin. Vajaa pari vuotta sitten aloin kuitenkin katsella sarjaa Netflixistä, kun en oikein keksinyt mitään muutakaan katsottavaa. Alusta asti katsottuna ensimmäinen kausi olikin todella hyvä ja jatkoin suoraan seuraaviin. Tästäkin nousi hyvin nopeasti lempparisarja. American Horror Story on siitä mielenkiintoinen, että sen jokaisella kaudella on uusi tapahtumapaikka ja hahmot. Kaudet eivät siis pieniä viittauksia lukuun ottamatta liity mitenkään toisiinsa ja ne voi katsoa missä järjestyksessä vain. Esimerkiksi kakkoskausi sijoittuu mielisairaalaan ja neloskausi friikkisirkukseen.

Tämä on toinen sarja, johon Netflixissä aina törmäsin, mutta joka kuvauksen perusteella ei kuitenkaan vaikuttanut katsomisen arvoiselta. Erityisesti epäilytti pääosassa olevat lapset, sillä en yleensä tykkää kovin nuorista hahmoista. Lopulta sain taas siskolta suositukset katsoa sarjaa ja hyvähän se sitten olikin. Hiljattain tästä tuli myös kakkoskausi, joka yllättäen oli omasta mielestäni parempi kuin ensimmäinen. Hyvin harvoin käy minkään sarjan kohdalla niin, yleensä mennään vain kausi kaudelta huonompaan suuntaan. Stranger Things on siitä yllättävä sarja omalla listalla, että kovin scifipainotteiset sarjat eivät normaalisti ole mieleeni. Mutta tästä kyllä tykkään!

The 100 (Suomen teeveessä nimellä Eloonjääneet) alkoi Suomessa loppuvuodesta 2014 ja heti mainosten perusteella ajattelin sen olevan omaan makuun sopiva sarja. Ensimmäisen kauden katselin tosiaan ihan telkkarin puolelta, kakkosen ja kolmosen sitten muualta. Nykyäänhän The 100 löytyy myös Netflixistä, eli sitäkin kautta pääsee sitä katselemaan. Neljättä kautta en vielä ole katsonut, mutta tärkeimmistä tapahtumista olen perillä kyllä. Kolmannen kauden kanssa oli jo ongelmana, että ajattelin sen olevan huono ja siksi katsominen viivästyi. Ihan hyvä se lopulta oli kyllä, mutta nyt on taas neljännen kauden kanssa sama ongelma. Talven aikana tulee varmasti sekin kuitekin katsottua.

Tästä sarjasta en oikein koskaan kiinnostunut, vaikka jatkuvasti se milloin missäkin tuli vastaan. Sarjan ihmissusi aihe ei oikein innostanut, ja onhan sarjan nimikin nyt hirmuisen tyhmän kuuloinen. Yhdellä kertaa en sitten kuitenkaan keksinyt mitä Netflixistä katsoisin ja ajattelin että katsotaan nyt ensimmäinen jakso kun niin moni sarjasta tykkää. Ensimmäinen jakso oli huono, mutta katsoin silti pari lisää kun edelleenkään ei parempaakaan katsottavaa ollut tarjolla. Riittävän monen jakson jälkeen sarja alkoikin olla ihan kiinnostava ja kaikki tarjolla olleet kaudet tuli katsottua putkeen. Viimeinen kausi on vielä näkemättä siihen saakka kunnes se flixiin tulee. Ennakkoluuloista huolimatta Teen Wolf osoittautui siis ihan hauskaksi sarjaksi. Erityisesti tykkään kun mukana on runsaasti huumoria.

Shameless (Suomessa Hävyttömät) eroaa aika paljon muista listan sarjoista, sillä siinä ei ole maailmanloppua tai mitään yliluonnollista. Tämän sarjan olen telkkarin kautta löytänyt, jossa se alkoi Suomessa 2013. Jälleen heti ensimmäisestä mainoksesta tiesin että tästä tulen tykkäämään. Ihan täysin komediasarjoista harvemmin välitän, mutta tässä on myös draamapuolta runsaasti mukana. Huumori taas on vähän sitä luokkaa ettei Shameless välttämättä kaikkiin uppoa, mutta itselleni tämä on juuri sopiva. Jaksot ovat suhteellisen pitkiä, mutta koskaan ei tylsistymään ehdi ja jaksot loppuvat aina liian nopeasti. Ensimmäiset Shameless kaudet olen katsonut telkkarista ja sen jälkeen vähän milloin mistäkin. Mm. Netflixistä tätä voi katsella, mutta sielläkään ei viimeisimpiä kausia ole.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)