Sivut

keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Jättilauma +asiaa joulukalenteristaKoska kaneilla on rajallisesti talvitiloja käytössä, on koko kesän ollut suunnitelma yhdistää useampia jättikaneja samaan laumaan. Sunnuntaina jättilauman asunto vapautui jälleen kanien käyttöön ja heti sinne siirsinkin ulkona siihen asti asuneet isot tytöt. Ehdin jo kantaa paikalle tarpeita tilan rajaamiseksi useampaan osaan, mutta sitten ajattelin jospa kuitenkin kokeilisin ensin onnistuisiko shokkiyhdistäminen. Tila kun kuitenkin on ollut useamman kuukauden vailla kaneja ja oli siis puolueetonta aluetta. Ensin toin paikalle kolme nuorta; Rohinan, Mandyn ja Rionan valkoisen tytön joka vielä hetken koton asuu. Lisäksi heitin joukkoon Roosan, joka on asunut yksin siitä saakka kun toukokuussa tänne kotiutui. Roosa laittoi heti rähinät pystyyn, joten se päätyikin hyvin pian jäähylle nurkkaan aidan taakse. Seuraavaksi hain aikuiset jätit porukkaan, eli Jättiksen, Rionan, Fionan ja Wilman. Näillä ja nuorisolla ei ollut mitään ongelmaa tulla toimeen, joten päästin Roosankin jäähynurkasta muiden sekaan. Nyt vieraita kaneja oli vastassa jo sen verran paljon, että Roosa ei enää uskaltanut kiukutella. Koko ilta tuli kanilaumaa tarkkaan seurattua, mutta edes yhtään karvatuppoa ei kenestäkään nypätty irti. Jätit ovat toki tunnetusti hyvin rauhallisia tapaukia, mutta olisin edes jonkinlaista valtataistelua odottanut. Näillä on ollut häkitkin ihan eripuolilla kanitarhaa, joten porukat olivat toisilleen tuntemattomat.

Nuoriso ja vanhukset tulivat heti hienosti juttuun keskenään, mutta Roosalla oli vähän vaikeampaa. Tänään se vasta liikkui ihan kunnolla muiden joukossa, mutta vieläkin menee mieluiten omiin oloihinsa lepäämään, kun muut ovat yhtenä kasana. Tämä on tietenkin ihan ymmärrettävää, kun sillä ei sitten pikkupoikasaikojen ole häkkikaveria ollut. Kunhan tilanteeseen kuitenkin kunnolla ensin sopeutuu, niin huomaa Roosakin kuitenkin varmasti että kaverin kanssa on mukavampaa asua kuin yksinään.

Toista hopeapupua Violaa en laumaan yhdistänyt, vaikka sitäkin olin suunnitellut. Nythän jo liian myöhäistä onkin. Viola asuu yhdessä Junon kanssa ja Juno olisi jäänyt yksin, sillä sitä en jättien sekaan uskalla laittaa. Tämän onnistuneet laumauttamisen jälkeen tekisi kyllä kovasti mieli koittaa yhdistää myös pikkukaneja keskenään, joten ehkä Violakin vielä pääsee isompaan porukkaan.Sitten toiseen aiheeseen... Blogissa on ollut joulukalenteri viimeksi neljä vuotta sitten ja ajattelin josko sitä yrittäisi tauon jälkeen saada taas kalenterin aikaiseksi. Vielä en kalenteria varmaksi lupaa, mutta jos vaan tässä marraskuun aikana saan sopivasti postauksia varastoon tehtyä, on kalenteri luvassa. Joulukalenteri koostuisi siis erilaisista erikoispostauksista, mikä olisikin loppuvuoteen hyvä juttu, kun silloin kuulumispostauksiin riittää vähemmän aiheita ja kuvia. Laitan tuohon blogin yläkulmaan vielä äänestyksen kalenteriin liittyen. Haluaisitteko sen sisältävän pelkästään eläimiin liittyviä postauksia vai kiinnostaisiko vaihtelun vuoksi myös muut aiheet? Eläinpainotteinen kalenteri toki tulisi olemaan, eli mahdollisia muita aiheita ei hirmuista määrää mukana olisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)