Sivut

tiistai 3. lokakuuta 2017

Viiriäistipuja!

Juuri kuoriutuneet
Tänään aamusta viiriäisten määrä kasvoi kahdellakymmenellä, kun hautumassa olleet munat kuoriutuivat. Poikaset kuoriutuivat varsin hyvissä ajoin, sillä vasta kuudentoista hautomispäivä oli meneillään. Eilen illalla munia vielä lähietäisyydeltä katselin ja muutamaa läpivalaisinkin, mutta minkäänlaista merkkiä lähestyvästä kuoriutumisesta ei ollut havaittavissa. Aamun aikana koko poppoo oli kuitenkin ponkaissut ulos kuoristaan ilman mitään ongelmia. Kosteuttakaan en ehtinyt nostaa, mutta se oli kuoriutuvien tipujen ansiosta noussut itse sopivalle tasolle. Näillä oli kyllä todella vaivaton hautominen ja kuoriutuminen. Kone oli päällä ilman vesiä reilu pari viikkoa ja kuoriutumisprosentti oli lähes sata. 21 munasta vain yksi jäi kuoriutumatta ja sekin oli ilmeisesti vahingoittunut jossakin kohtaa (läpivalaistessa näkyi särö kuoressa) ja sisältö oli kuivunut kasaan.

Poikaset kunnolla kuivuneina
Yllättäen ainakaan vielä ei kulta-kulta yhdistelmän letaalius ole tullut millään lailla esille. Vielä ehtii toki tipuja matkasta tippua, mutta jos suurempaa joukkokuolemaa ei tapahdu, täytyy asiaa tutkia tarkemmin. Joko toinen kultaisista ei olekaan kulta väriltään tai sitten puhuttu letaali geeni ei niin letaali olekaan. Suomeksihan koko asiasta ei oikein mitään tietoa edes löydy.

Ylipäätään kun jotakin keskustelua viiriäisten väreistä lueskelin, niin aika erikoinen tuntuu niiden värigenetiikka olevan. Erikoista on mm. että riistan väri ei olekaan kaikkein dominoivin, vaikka luulisi sen olevan se kaikkein luonnollisin johon viiriäiset pyrkisivät.

Tulevaa sukupuolijakaumaa odottelen jo innolla. Mahdollisimman paljon kanoja tietenkin on toiveena, mutta kukkoja sitä yleensä eniten tuppaa tulemaan. Kukkoje en oikein itse enää enempää tarvitse, ainakaan tästä suvusta. Mahdollisia kukkopoikia siis odottaa valitettavasti pataan päätyminen, ellei joku niitä halua omaan laumaansa ottaa. Viiriäiset on vaan niin kovin ihania otuksia, että harmi ylimääräisiä on pois laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)