Sivut

sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Viimeiset paluumuuttajat
Eilen palautui viimeisetkin kesäkanit takaisin kotiin. Tänä kesänä kaneja oli lopulta vain kolmessa paikkaa, vaikka alunperin ottajia oli enemmänkin jonossa. Muutaman peruuntumisen takia kaneja kuitenkin lähti maailmalle suunniteltua vähemmän. Kaikki kolme perhettä oli jo aiemmilta kesiltä tuttuja, mutta ensi vuonna varmaan tulee taas uusiakin ihmisiä kuvioihin. Mukavahan kaneja on toki ennalta tuttuihin paikkoihin antaa, niin tietää että niitä varmasti osataan hyvin hoitaa.

Nämä viimeiset palautujat ovat siskokset Myrtin ensimmäisestä poikueesta, eli ovat Hipun siskoja. Hippu on hyvin rauhallinen tapaus, mutta näiltä siskoilta löytyy luonnetta enemmän. Kesyjä ja hyviä käsitellä nämä tytöt ovat, mutta ovat myös kovin vilkkaita eivätkä meinanneet pysyä kuvatessa ollenkaan paikoillaan. Yllättävän ryhdikkäinä tykkäsivät poseerata, vaikka olisi voinut luulla uudessa ympäristössä olevan aika jännää. Näitä ei kuitenkaan uudet maisemat suuremmin kummastuttaneet.

Tosi hienoja tyttöjä nämä kumpikin on, joten ihan pitkin hampain täytyy nämä myyntiin laittaa. Talveksi on jäämässä jo niin paljon ylimääräisiäkin kaneja, ettei näitä ole kyllä enää mitään järkeä joukon jatkoksi jättää. Tässä olisi siis jollekin kiva kanikaksikko, mikäli ruudun toisella puolella istuu joku kania kaipaava!

Poikasina kesäkotiin lähteneitä kaneja on aina yhtä jännittävä saada takaisin, sillä palatessaan ovat yleensä ehtineet jo kehittyä kauniiksi nuoriksi kaneiksi. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta en mitenkään erityisesti kaninpoikasista tykkää, vaan kyllä nuoret kanit vievät voiton. Ensimmäinen viikko poikasten kanssa on kiinnostava kun saa seurata onko poikueessa toivottuja värejä tai sukupuolia. Sen jälkeen voisin kuitenkin suoraan mennä pikakelauksena siihen kun kani on puolivuotias.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)