Sivut

sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Kanojen uudet tilat


Kanat pääsivät tänään muuttamaan vuokrakämpästään (eli jättien talvitilasta) ihan omaan asuntoon, kun niiden kanala tuli viimeinkin valmiiksi. Lampolassa on ollut meneillään isompi remontti, kun lattia on valettu uudelleen ja lammaskarsinan tilalle on tullut kanahäkki. Nyt kelpaa kotkotella sisätiloissa taas kevääseen asti, jolloin pääsevät taas pihalle tepastelemaan.


Kanojen asunnon toisessa päässä on orret, joille heti tyytyväisenä lennähtivät nukkumaan. Toisesta päästä löytyy aiemmassa asunnossa kovassa käytössä olleet sisustustikkaat sekä juoma-automaatti. Hiekkakylpyastia on lisäksi vielä tuloillaan. Keväämmällä kun alkavat taas munia, saavat toki myös pesäpaikan, mutta nyt talvella sille ei käyttöä olisi. Avointa lattiaa on sitäkin mukavasti, eli tilaa liikkua on hyvin.

Kanojen asunnon vierestä löytyy ankkojen osasto, joka on kanapuolta pienempi. Ankkapari ei kuitenkaan vielä sisätiloihin muuttanut, sillä näillä keleillä ankat viihtyvät vielä hyvin ulkona.Viiriäiset ovat vielä tehdashäkeissä, joissa ovat koko kesän jo viettäneet. Viiriäisille on kuitenkin jossakin kohtaa tarkoitus tehdä kerroshäkit, sillä kun nuorisokin muuttaa ulkotiloihin, tarvitaan häkkejä lisää. Neljälle erilliselle viiriäisasunnolle tulee tarvetta olemaan, kunhan poikaset kasvavat isommiksi ja pääsen muodostamaan vähän uusia porukoita.

Tuttuun tapaan lampolaan tulee myös muuttamaan jättiuroksia. Vielä hetkisen ovat kuitenkin ulkona, sillä kerroshäkki vaatii pientä korjausta. Lisäksi lampolasta on tietenkin kulku pikkutyttöjen koppiin, kuten aina ennenkin. Lintuhäkkien rakentamisen yhteydessä käytävä kapeni jonkin verran, mutta eiköhän tuossa mahdu kuitenkin ihan hyvin eläimiä hoitamaan. Siistinä tilojen pitäisi ainakin pysyä aiempaa paremmin, kun ei ole lammasta enää sotkemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)