Sivut

sunnuntai 27. elokuuta 2017

Yläpihan pojat

Kanien asutus on nykyään painuttunut pitkälti alapihalle naveton ja kanilan ympäristöön. Yläpihalta löytyy kuitenkin vielä muutama vanhempi häkki, jotka ovat jääneet alkuperäisille paikoilleen. Häkkejä löytyy vielä kuusi kappaletta, joista kaksi kaikkein vanhinta alkaa kuitenkin olla tämän kesän jälkeen purkukunnossa. Ovathan nuo häkit ne alkuperäiset, eli alkaa ikääkin jo olla kuusi vuotta (häkkien rungot ovat vielä vuoden vanhemmat). Mahdollisesti nuo loputkin neljä häkkiä tulee siirtymään sinne missä muutkin ovat, eli ehkä viimeinen kesä kun kaneja on pihan eri puolilla.

Tänään kuvasin kaikki yläpihan kanit läpi, sillä viime aikoina kameran eteen on päässeet lähinnä vain poikaset. Dobby jäi kuvaamatta, sillä siitä nyt on tullut kuvia lähiaikoina otettua. Muiden kuvaamisesta kuitenkin on jo aikaa.

Rolling in the Deep "Rolle"

Rajaton Rankkasade "Paskis"

Domino "Domi"

Oliver Twist "Oliver"

Bezique "Rasmus"
Kolme pojista on jo hieman vanhempia, sillä Rollella ikää on jo kuusi vuotta ja Paskiksella ja Oliverilla viisi vuotta. Rollea käsiteltäessä tuli valitettavasti taas huomattua, kuinka sen yleiskunto on mennyt edelleen alaspäin. Ikävästi siis vaikuttaisi siltä että tällekin vanhukselle joutuu pian jättämään hyvästit. Paskis ja Oliver ovat onneksi hyvässä kunnossa, joten ne toivottavasti pysyvät mukana vielä useampia vuosia.

Nuorempaa polvea edustavat kaksivuotias Domi ja vuoden vanha Rasmus. Domi on tällä hetkellä aika komean näköinen ilmestys, sillä se on juuri vaihtanut karvan. Ainoastaan helmoissa on vielä vanhaa ruskeaksi haalistunutta turkkia. Jos vaan pysyy yhtä hyvässä kunnossa syksyn ajan, pääsee poika varmasti taas näyttelyihin Poriin. Viimeksikin sille tuli kivasti menestystä. Rasmus on myöskin oikein komea poika. Sille olen jo jonkin aikaa etsiskellyt uutta kotia, mutta vielä ei sopivaa ole vastaan tullut. Rasmuksen kohdalla on siis ihan alusta asti ollut suunnitelmana etsiä sille kiva koti muualta, kunhan siitä ensin on saatu jälkeläisiä.


Kuudes häkki on ollut Helmerin katoamisesta asti tyhjillään, mutta tänään siihenkin muutti uusia asukkaita. Kyseessä on Saagan siniset tytöt, jotka ovat viettäneet kesän muuala kesäkaneina. Hienot kanit on sisaruksista kasvanut, joten saa nähdä raaskiiko näille etsiä ollenkaan lopullista pysyvää kotia. Toisaalta näiden siarukset Dobby ja Bianca jo omassa kanilassa asuu, joten mitään varsinaista syytä ei näitä olii itsellä pitää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)