Sivut

maanantai 14. elokuuta 2017

Roosan pikkusisko

Kun suurihopea Roosa saapui toukokuun lopulla, kirjoittelin blogissa kuinka myöhemmin olisi tulossa myös toinen hopeapupu. Alunperin tämän toisen hopean piti tulla jo ennen juhannusta, mutta kyydin järjestyminen viivästyikin ja vasta nyt loppukesästä alkoi olla ajankohtaista toinen hopea kotiuttaa. Koko ajan varattuna oli Roosaa muutaman viikon nuorempi tyttö, mutta kasvattaja kertoi tämän muuttuneen kesän mittaa hieman aran puoleiseksi ja kyseli ottaisinko mieluummin ihan luovutusikäisen poikasen, joka on kesympi luonteeltaan. Valinta kohdistuikin sitten tähän kesympään vaihtoehtoon. Luovutusikäinen vaavi on myös helpompi saada kaverin kanssa asumaan, kuin vanhempi jolla mahdollisesti murkkuikä olisi sekoittamassa kuviota.

Eilen tämä kanilan toinen suurihopea sitten saapui. Nimeltään tyttönen on Kamilan Viola. Vielä pitää vähän miettiä mikä kutsumanimeksi tulee, sillä Viola on jo marsulla ollut käytössä. Toisaalta nimi on kyllä nätti ja olisi ihan kiva se kanilla pitää, jolloin se kunnioittaisi Viola marsun muistoa. Marsu kuitenkin oli niitä tärkeimpiä yksilöitä. Tämä pieni hopeatyttö on samoista vanhemmista kuin Roosakin, eli ovat siis siskoksia. Ikäeroa tytöillä on kolmisen kuukautta. Mielenkiintoista nähdä kuinka samanlaisia ovat aikuisina. Jos joku ihmettelee kanien lyhyttä ikäeroa, niin mainittakoon että tuotantokanipuolella on tapana teettää naaralla kesässä useampi poikue eikä tästä hyvin hoidetulle kanille ole haittaa.

Tämä uusi tyttö on hieman pienempi kuin mitä  Roosa oli tullessaan, johtuen todennäköisesti siitä että on peräisin isommasta poikueesta. Yleisesti on kuitenkin ihanan muhkea. Hopeutuminen taitaa olla aika pitkälti samassa vaiheessa kuin Roosallakin tullessaan.

Hopeavauva jääkin nyt viimeiseksi ostokaniksi tälle vuodelle. Onhan niitä ennätykselliset neljä tänä vuonna kanilaan muuttanut. Muutenkin on kesän mittaa useampia uusia tuttavukksia laumaan liittynyt, johtuen toki paljolti siitä että lampaat tulevat vaihtumaan sulkaisempiin versioihin. Vaikka kanien osalta lauma onkin täysi, on uusia asukkaita kuitenkin vielä tiedossa. Nelijalkaisia otuksia on luvassa kaksi ja lintuporukka saattaa myös vielä täydentyä. Näistä lisää kuitenkin vasta myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)