Sivut

lauantai 12. elokuuta 2017

Lintuporukan kuulumiset


Kanat ovat kotiutuneet tänne todella hyvin. Kaksi viikkoa ne ovat nyt täällä ehtineet asustella. Kuluneella viikolla ovat päässeet jo vapaaksi pihallekin tepastelemaan ja hyvin ovat pihapiirissä pysyneet. Muninnan suhteen eivät pitäneet muuttotaukoa ollenkaan, vaan heti seuraavana päivänä ilmestyi pesään neljä munaa. Sen jälkeen ei kaikki ole samana päivänä enää munineet, mutta yleensä kuitenkin on kaksi tai kolme munaa päivässä tullut. Tänään alkoi myös haudomakoneeseen menevien munien kerääminen ja kolme munaa kennoon jo kertyi. Mahdollisesti jo viikon päästä voi koneen saada käymään.

Nimiä kanaporukka ei ole vielä saanut, mutta tuskimpa kuitekaan nimettömiksi tulevat jäämään. Tietenkin voisi myös edelliseltä omistajalta kysellä millä nimellä nämä on siellä tunnettu ja ottaa samat nimet sitten käyttöön.


Eilen viiriäiset yllättivät munimalla esimmäiset munat ja tänään tuli vielä kolmas muna lisää. Aika hauskan näköisiä nuo munat kananmuniin verrattuna, ovat ihanan pieniä ja kivan värisiä. Vielä eivät ole syötäväksi päätyneet, mutta eiköhän sitä piakkoin pidä päästä maistamaan millaisia ovat.

Viiriäisten sukupuolet ovat viimein varmistuneet ja kanoja nyt ikävästi oli joukossa vain kaksi. Ne asustelevat tuon porukan mukana tulleen vanhemman kukon seurassa ja kolme nuorta kukkopoikaa on omassa häkissään. Viiriäiset ei ilmeisesti oikein kukkoporukalla toimeen tule, joten täytyy miettiä mitä noilla ylimääräisillä kukoilla tekee. Etsinnässä on jos jostain löytyisi vielä lisää kanoja, niin saisi joka kukolle oman kanaporukan muodostettua. Vaihtoehtona on aina myös laittaa ylimääräiset kukot pataan, mutta suklaan värinen kukko on niin nätti ettei sitä raaski laittaa pois ja kaksi riistan väristä kukkoa ovat taas viiriäisistä kaikkein kesyimmät. Toivottavasti niille siis löytyisi kanaseuraa. Aika hyvin kaikenlaisia lintuja alkaa syksyn lähestyessä myynnissä olla, kun ihmisille tulee kiire hankkiutua niistä eroon ennen talvea.


Ja sitten vielä uudet tulokkaat. Nimeltään Aku ja Iines ja nimiensä mukaisesti ovat siis tietenkin ankkoja. Mustavalkoinen on uros ja ruskea naaras. Paruskunta on kesäkuussa kuoriutuneita, eli ihan täysikasvuisia eivät vielä ole, mutta muuten ovat ulkonäöltään jo ihan aikuisen kaltaisia. Äkkiä ankat kyllä kasvavat, kun parissa kuukaudessa kehittyvät jo tuon näköisiksi.

Pariskunta muutti tänne vasta tänään ja vielä ovat vähän peloissaan maiseman muutoksesta. Mukavat ankat näistä varmasti kuitenkin tulee, kun kunnolla kotiutuvat. Ankanmuniakin on jatkossa tiedossa, mutta vielä tuo naaras on vähän nuori munimaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)