Sivut

maanantai 24. heinäkuuta 2017

Missä olet Helmeri?


Tasan viikko sitten tapahtui jotakin mitä ennen ei tässä kanilassa ole käynyt. Yksi kaneista katosi. Viikon ajan on tullut aina ulkona ollessa katseltua josko Helmeristä näkyisi vilaus jossakin, mutta jälkeäkään ei ole vastaan tullut.

Helmerin naapurihäkissä majaillut Rasmus on koko kesän kaivellut tunnelia, sillä se on niin pieni että oli onnistunut mahtumaan pohjaverkon läpi kaivamaan maan alle. Olen antanut pojan pitää kaninkolonsa, sillä tunnelin suunta on ollut koko ajan alaspäin. Reilu viikko sitten Rasmus olikin kuitenkin aamulla vapaana pihassa. Oletin tottakai että nyt on tunnelin suunta lähtenyt kohti maan pintaa ja poika on sitä kautta paennut. Täytin siis tunnelin uudelleen ja laitoin päälle vielä kumimaton jotta kaivelu ei enää onnistuisi. Varmuudeksi vaihdoin vielä Helmerin Rasmuksen häkkiin ja Rasmuksen Helmerin häkkiin, sillä kun jostain on kerran karkuun päästy, kani muistaa sen ja yrittää pian uudelleen. Seuraavana aamuna kuitenkin myös Helmeri oli kadonnut häkistä. Tämän myötä selvisi, että Rasmus olikin paennut verkkoon tehdyn reiän kautta, eikä suinkaan tunnelin. Myös Helmeri oli huomannut reiän verkossa ja lähtenyt samaa reittiä. Ihmettelin kyllä miksi häkin ulkopuolelta ei löytynyt kolon toista päätä, mutta koska häkin takana on korke ruoho, ajattelin kolon suusn katoavan sen sekaan. Verkkoja ei siis tullut tarkemmin katsottua kuin vasta Helmerinkin karattua.

Nyt kun viikon päästä katoamisesta ei Helmeriä ole vieläkään näkynyt, alkaa olla aika epätodennäköistä että se missään enää hengissä olisi. Paljonhan kanikarkulaisia näin kesäisin tuntuu olevan ja osa löytyy hyvinkin kaukaa kotoaan. Tässä tapauksessa olisi kuitenkin aika epätodennäköistä, että Helmeri olisi omasta pihasta lähtenyt pois. Kaneja kun pihassa sen verran paljon asustelee, että vapaana ollessaan ne lähinnä kiertelevät häkiltä toiselle muita kaneja kasellen. Valitettavasti todennäköisintä on, että Helmeri on lähtenyt jonkin petoeläimen matkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)