Sivut

tiistai 18. heinäkuuta 2017

KotieläinpuistossaViiriäis-ranskanluppa reissun lisäksi viikonloppuun mahtui vierailu Kiviniityn Kotieläinpuistossa, joka sijaitsee mukavasti tässä suhteellisen lähellä. Siellä on siis kätevä käydä aina siinä vaiheessa, kun tulee tunne etteivät päivittäin nähdyt kanit, marsut, lampaat, vasikat ja hevoset riitä, vaan haluaa nähdä niitä vielä lisää ja jopa maksaa siitä. Löytyy puistosta toki onneksi niitäkin eläimiä mitä ei ihan joka päivä vastaan tule. Kolme vuotta sitten olen tainnut puistossa viimeksi käydä ja nyt tuli idea sinne taas lähteä kun uutena lajina Kiviniittyyn oli tullut aasit. Todella kivat aasit olivatkin!

Kaneja oli näytillä kivasti erilaisia, neljä pikkukaniristeytystä, kääpiöluppa, kaksi belgianjättiä, kaksi ranskanluppaa ja saksanjättischeck. Kuvia kaneista ei valitettavasti tullut otettua, sillä ne tuntuivat olevan pikkulasten suosikkeja ja tarhojen ympärillä oli kovasti väkeä koko ajan. Tämä huomioon ottaen onkin vähän harmi ettei suurin osa kaneista ollut kovin kiinnostuneita lasten tarjoamista voikukanlehdistä. Omasta laumasta kun löytyisi niin paljon parempia kotieläinpihapupuja.

Marsuja on tietenkin myös aina mukava nähdä, mutta niille oli ilmestynyt uusi tarha, joka ei ihan niin hyvin suunniteltu ollut. Ennen marsuilla oli suojaisat häkit normaaleilla marsunmökeillä varustettuna, mutta nyt niillä oli iso ja avara tarha, jonka keskellä oli koirankopin kokoinen mökki. Eipä marsuja siis paljoa liikkeessä näkynyt, vaan tuntuivat mieluummin pysyvän sisällä kopissaan. Yksi valkoinen tyyppi sentään ruokapaikalla.

Pieniä miinuksia lukuun ottamatta puisto on kyllä muuten mukava paikka vierailla, joten kannattaa pistäytyä mikäli Sastamalan suunnalla liikkuu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)