Sivut

sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Isot kanivauvat

Kesä on kulunut todella nopeasti, ja toukokuussa syntyneet Siirin ja Myrtin poikueet saavuttivat jo luovutusiän. Siirin poikaset täyttivät kahdeksan viikkoa perjantaina ja Myrtin lapsille tulee sama ikä täyteen huomenna. Heti poikueet jo hieman harvenivatkin, kun Siiriltä lähti eilen kaksi tyttöä maailmalle ja tänään kahta Myrtin poikaa odotti myös muutto uuteen kotiin. Siirin poikueen urokset etsivät vielä omia koteja, mutta Siirille ja sen otter tytölle on jo yhteinen koti tiedossa. Myrtin kolmannelle pojalle on sillekin koti jo tiedossa ja ainokainen naaraspoikanenhan on jäämässä kotiin Myrtin kaveriksi.

Eilen tuli aamusta vielä kuvattua nämä Siirin ja Myrtin lapset läpi, kun viimeistä kertaa oli koko poppoo paikalla. Tuo kotiin jäävä Siirin poikanen jatkoi jälleen reipasta linjaansa ja oli aivan erilainen kuvattava kuin sisaruksensa. Kyllä on selvästi tullut juuri oikea poikanen valittua itselle!

Siirin poikaset

u. Joyride

u. Booster

n. Thunderbird

n. Typhoon

n. Music Express

n. La Paloma "Pandora"
Myrtin poikaset

u. Bombus Magnus

u. Bombus Muscorum

u. Bombus Sylvestris

n. Bombus Cryptarum "Mytty"
Rionan jättivaavit tulivat luovutusikään juhannuksena ja kaksi naarasta niistä on jo uusiin koteihin muuttanut. Neljä poikasta vielä kotona asuu, sillä jättipoikaset eivät yleensä niin helpolla koteja löydä kuin suositut pikkukanit. Mutta mikään kiire ei onneksi ole ja varmasti noin ihanat poikaset lopulta pääsevät omiin koteihin muuttamaan. Nämä neljä poikasta jäi tällä kertaa kuvaamatta, mutta ehkä niitä vielä myöhemmin tullaan blogissa näkemään. Sen sijaan kuvattavaksi pääsi Aadan orpolapset, joista ei ihan juuri ole kuvia esillä ollutkaan.

Orponelikko on aika hauskan näköisiä tyyppejä, sillä vain yhdellä niistä on korvat kokonaan lupassa. Keltaisella pojalla toinen korvista on pysty ja toinen luppa, ja kahdella sinisellä korvat ovat luppautuneet kumpikin samalle puolelle päätä. Poikasten yhteiskuvakin on aika mielenkiintoinen, kun korvia sojottaa joka suuntaan.

Näille ei ainakaan vielä hetkeen ole koteja tarkoitus etsiä, vaan kasvavat ainakin syksyyn asti kotosalla. Täytyy sitten katselle tilannetta uudelleen olisiko osalle tarvetta etsiä oma kotia muualta. Lemmikkikaneiksi nämä luultavasti tulevat jäämään, eli ainakaan naaraille ei ole suunnitelmissa poikasia teettää.

u. Maxxum

u. Luxxum

n. Puma

n. Maxxima


Koska orpolapset ovat kehityksen suhteen normaalia jäljessä, ei vielä ole ollut tarvetta uroksia naaraista erottaa. Poikasilla onkin hyvin sekalainen porukka jossa ne elävät, sillä samaan sakkiin kuuluu myös Hippu siskoineen. Eilen samaan jangiin liittyi vielä tuo kanilan uusin ranskanluppa vahvistus Mandy. Kaikki seitsemän tulevat mainiosti toimeen keskenään ja varmaan on ihan hyväkin että nämä ihmisten kasvattamat orpolapset saavat olla normaalioloissa kasvaneiden poikasten kanssa tekemisissä.

Jossakin vaiheessa poikasporukka tulee kyllä hajoamaan, sillä urosten täytyy lopulta muuttaa erilleen. Hippu on tarkoitus liittää johonkin pikkutyttöporukkaan ja sen sisko Charity pääsee toivottavasti joskus muuttamaan uuteen kotiin. Luovutusiän nämä sisarukset saavuttivat jo yli kuukausi sitten, mutta Carityn kohdalle on valitettavasti sattunut jo kolme varaajaa, jotka ovat kadonneet siinä kohtaa kun kani pitäisi hakea uuteen kotiin. Myös Mandy tulee porukasta erkaantumaan, sillä se on ajatuksena laittaa Roosan kaveriksi.

Selena Strawberry "Hippu" & Charity Cranberry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)