Sivut

sunnuntai 4. kesäkuuta 2017

Kolme nuorta kania sekä tulevia muutoksia
Tässä postauksessa olisi kuvia kanilan nuorisosta, eli Dobbysta, Biancasta ja Dessasta. Kolmikko elää edelleen yhdessä, sillä Dobby ei ole vielä aikuistumisen merkkejä näyttänyt. Ihan parin päivän päästä se täyttää kolme kuukautta, eli sen jälkeen täytyy kyllä jo alkaa suunnitella sen muuttamista pois tyttöporukasta. Rollea olen sille uudeksi kämppikseksi miettinyt, eli siihen häkkiin suunta luultavasti seuraavaksi on. Bianca ja Dessa jäävät pysyvästi emojensa Saagan ja Mistyn seuraan. Luultavasti porukkaan liittyy vielä kesän mittaa pari muutakin kania, kun yhdistelen kotiin jääviä poikasia laumoihin.

Harjakset porukalla on aika ruman näköisiä tällä hetkellä, kun ovat jo hieman lähteneet harvenemaan ja ovat hapsuisia. Lopullinen tukkatilanne selviää vasta kun isompina vaihtavat kunnolla karvaa, sillä karvanvaihtojen yhteydessä harjas tasaantuu  kivan näköiseksi ja voi yllättävän tuuheanakin kasvaa vielä takaisin.

Luonteiltaan kaikki kolme ovat varsin kivoja kaninalkuja. Bianca ja Dobby ovat edelleet pysyneet hyvin seurallisina, kuten jo ihan pikkupoikasina olivat. Mielellään hyppäävät tilaisuuden tulleen syliin istumaan. Dessa ei ihan yhtä ihmisrakas ole, mutta tulee kyllä ihmistä katsomaan ja muutenkin on kesy tyttönen.
Palaillaan myöskin vielä edelliseen postaukseen. Hermione tosiaan menehtyi muutama päivä sitten rauhallisesti tuttuun karsinaansa. Tämä ei mitenkään yllättävää ollut, sillä Hermionen kunto lähti talvella laskuun ja nyt keväällä oli jo hyvin vanhan ja raihnaisen oloinen. Sandra jäi tämän myötä yksin. Uutta kaveria sille ei enää ole tulossa, mutta Sandra on kuitenkin aina ollut melko itsenäinen luonteeltaan, joten eiköhän se pärjäile kanit seuranaan. Wellu sille muuttikin heti kämppikseksi, että edes jotakin seuraa löytyy. Sandra saa nyt vielä viettää kesän ruohosta nauttien, mutta syksyllä sitäkin kutsuu vihreämmät laitumet. Lammas kuitenkin laumaeläin on, joten olisi inhottavaa pitää Sandraa ilman lajitoveria pitemmän päälle.

Lampaiden lähdön myötä lampolaan jää iso tila tyhjilleen. Uusia asukkaita on kuitenkin luvassa, heti kun tilat on remontoitu kuntoon. Kanoja ja viiriäisiä olisi tarkoituksena ainakin hankkia, mahdollisesti jotain muitakin lintuja. Ja täytyyhän sitä ehdottomasti niiden myötä myös hautomakone ostaa, eli pientä kasvatustakin olisi luvassa.

Jonkun mielestä voi kuulostaa ikävältä luopua lampaista kokonaan ja hankkia heti uusia eläimiä tilalle, mutta tämä on ollut jo kauan toimintasuunnitelmana. Eli kun toinen lammaskaksikosta lähtee, lähtee toinenkin ja kanat saavat pitkän tauon jälkeen palata kuvioihin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)