Sivut

tiistai 27. kesäkuuta 2017

Kesävieraat
Juhannuksena tänne saapui reilun viikon ajaksi hoitoon vanhat tutut Kuu ja Tähti. Kumpikin on alkujaan täältä lähtöisin ja hoidossa nämä on aiemminkin olleet. Edellisestä kerrasta on kyllä jo puolitoista vuotta aikaa, vaikka tuntuukin että ihan juuri nämä täällä olisi viimeksi olleet.

Viimeksi käydessään kanit olivat vielä melko nuoria kummatkin, eli pientä muutosta ulkonäöllisesti on selvästi kummassakin tapahtunut. Tähti oli edellisellä vierailulla vielä hieman vauvamainen ulkonäöltään, mutta nyt on tietenkin jo aikuisen kanin näköinen. Kuun ulkonäössä ei ihan yhtä suurta muutosta ole tapahtunut, mutta selkeästi sille on kuitenkin tullut aikuiselle urokselle kuuluvaa muhkeutta eikä ole enää niin sirorakenteinen kuin viimeksi.

Aina on myös hauska verrata mitä samaa kasvateissa on kuin niiden vanhemmissa ja muissa sukulaisissa. Nämä on asioita jotka huomaa parhaiten kun näkee kanit livenä, eli näin kuvien kautta ja ylipäätään ulkopuolisen silmin näitä piirteitä on hyvin vaikea nähdä. Nämä kaksi ovat perineet ulkonäkönsä pitkälti isiensä puolelta. Tähti on itse asiassa jopa hämmästyttävän paljon samanlainen kui Justus. Vain valkoinen nenä ja siniset silmät puuttuu!Asuntona pariskunnalla on jättityttöjen talvikoppi, jota on näitä varten vähän sisustettu uusiksi. Tilan etuosasta rajasin kompostikehikkoaidalla sen alueen pois, mistä lattia on lohkeillut ja jota jätit aina kaivelevat. Lattian päällä on kevyt purukuivitus ja kuvan ulkopuolelle jää vielä vessalaatikko jota nämä ovat mallikkaasti käyttäneet. Vähän epäilin ymmärtävätkö käyttää laatikkoa kun kuitenkin koko lattian alue on purutettu, mutta ei ainakaan vielä ole näkynyt yhtäkään papanaa vessalaatikon ulkopuolella. Asiaa varmasti auttaa heinät, jotka on sijoitettu vessan kohdalle ja kanit saavat siis syödä heinää vessassa istuen.

Ulos ei vielä olla näiden kanssa päästy sateisen sään vuoksi, mutta heti jos vaan kaunis päivä tulee laitetaan aitaus pystyyn ja lähdetään ulkoilemaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)