Sivut

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Kesä on vaarallista aikaa vanhuksille


Peto
2000-6.6.2017

Vaipui voimasi hiljalleen,
hetki lähdön läheni.
Päivänä kauniin kesäisen,
tuli luoksesi lepo ikuinen.

Alkuvuodesta muistaakseni blogiin kirjoittelinkin kuinka tänä vuonna tulee luultavasti useampi vanhus laumasta poistumaan ja näinhän tässä tuntuu käyvän. Kuukauden sisään peräti kolme vanhusta on menehtynyt. Tätä en oikeastaan edes ihmettele yhtään, sillä vuosien saatossa on tullut huomattua että kuolemat usein ajoittuvat samaan syssyyn ja sitten tulee taas pitkä tauko.

Tänään oli lauman vanhimman jäsenen Pedon aika siirtyä paremmille hiirestysmaille. Vanhuksen kunto on ollut laskussa jo monen vuoden ajan, mutta aina keväisin se on kuitenkin virkistynyt. Tänäkin keväänä virkistymistä tapahtui ja kuukausien tauon jälkeen Peto alkoi ulkoillakin, mutta sitten vanhuus alkoi taas painaa ja kissa linnoittautui asumaan pesuhuoneeseen lattialämmitykselle.

Hienoon ikään Peto kuitenkin ehti. Sen tarkka syntymäpäivä ei ole tiedossa, mutta keväällä se on syntynyt ja oli siis kuollessaan ohittanut jo seitsemäntoista vuoden iän. Ei ollenkaan hullumpi ikä kissalle, jonka taustalta löytyy todennäköisesti sukurutsausta ja joka on myös luovutettu aivan liian nuorena.

1 kommentti:

  1. Voi ei kylläpä teitä nyt koetellaan. Hyvää matkaa Pedolle, eli nimensä arvoisen elämän 💖

    VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)