Sivut

keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Testissä PUUR kanin ja marsunruoka


Törmäsin PUUR nimiseen kiinnostavaan ruokamerkkiin, joten tilasin sitä muutaman pussin kokeiltavaksi omalle laumalle. Kyseessä ei siis ole yhteistyöpostaus, vaan ihan itse mielenkiinnosta nämä pussit ostin ja ajattelin tännekin niistä esittelyä laittaa.

En osaa sanoa onko merkki itsessään kuinka uusi, mutta ainakaan Suomessa tätä ei kauaa ole myyty. Netistä tätä voi tilata ainakin Peten Koiratarvikkeesta, mutta muuten en saatavuudesta osaa sanoa mitään. PUUR merkin alla löytyy kaneille ja jyrsijöille suunnattuja ruokia, sekä joitakin herkkuja. Kaneille löytyy peräti kolme erilaista pussia, joten tilasin niitä kaikkia yhden sekä lisäksi marsuille suunnatun pussin.

PUUR ruuat ovat koostumukseltaan seoksia, mikä olikin syy miksi näistä kiinnostuin. Laadukkaita seoksia kun hyvin vähän on tarjolla. Sisältöä näissä ei valitettavasti ole aivan niin tarkkaan kerrottu kuin mitä voisi toivoa, mutta tietenkin aika hyvinhän sen näkeekin kun seoksesta kuitenkin kyse. Koostumukseltaan ovat ihan mukavan näköisiä, ainoastaan johanneksenleipäpuu ja buffatut jyvät tuovat epäterveelliset sekoitukset mieleen.

Ruokapussien ulkonäkö näissä kaikissa on oikein nätti ja kanit kuvissa on kivasti eri näköisiä ja värisiä. Onhan pussin kylkeen jopa valkokorva eksynyt.


PUUR Guinea Pig
Saatavilla 2,5 kg sekä 7kg pusseissa

Valkuainen 13,3%, Rasva 2%, Kuitu 17,4%

Kasviperäiset tuotteet (4% timotei heinä), vihannekset (9,5% herneet, 2% tilliä, 2% punajuurta), jyvät, hedelmät (2% papaija), öljyt ja rasvat, mineraalit

Meillä marsut syövät sen verran monipuolisesti ja runsaasti tuoreruokaa, että sekoitus on niillä vain satunnainen osa ruokintaa jota ei välttämättä edes joka viikko tarjota. Käytössä on ollut Rabbit Royale, kun sitä kanien puolesta on valmiina ollut. Suurempia erojahan ei marsujen ja kanien kuivaruuissa ole, vaan varsinaisena eroavaisuutena on vain marsun ruokaan lisätty c-vitamiini. Tämä on siis nyt ensimmäinen käytössä oleva erityisesti marsuille suunnattu ruoka.

Suosituimmissa marsupelleteissä on monissa aika korkea rasvan määrä, mikä itseä hieman ihmetyttää kun marsu kuitenkin on aika helposti lihova eläin. Tässä merkissä rasvaa ei paljon ole, eli tätä uskaltaisi vapaamminkin tarjota. Poikaselle tai emolle tämä on hieman kevyttä, mutta perus pullamarsulle sopivaa.

Ruoka tuoksuu hyvältä ja ilmeisesti on myös ihan maittavaa. Tytöt söivät heti kipot tyhjiksi, mutta pojilla jäi pelletit syömättä. Näinhän se helposti seosten kanssa meneekin, eikä ne ole paras vaihtoehto jos eläin on kovin valikoiva. Poikienkin on toki turha uudesta satsista haaveilla ennen kuin viimeinenkin pelletti on kupista kadonnut.


PUUR Rabbit
Saatavilla 2kg ja 5,5kg pusseissa

Valkuainen 13%, Rasva 2,8%, Kuitu 20%

Kasviperäiset tuotteet (4% timotei heinää, 1% oreganoa), vihannekset (5% porkkanaa, 3% kurkkua, 2% selleriä), viljoja, öljyt ja rasvat, mineraaleja

Kolmesta kaninruuasta tämä on se perusversio. Ravintoarvoiltaan kevyehkö, eli parhaiten varmasti sopii pienelle sisäkanille. Valkuaisen ja rasvan suhteen menee aika samoissa Rabbit Royalen kanssa, mutta kuitua löytyy runsaasti enemmän.

Justus sekä orpolapset ovat ruokaa maistelleet ja hyvin näyttää maistuvan. Tässähän on mukana kuivattua porkkanaa, kurkkua sekä hernelastuja, jotka yleensä toimivat herkkuina. Ruuassa on siis melkeinpä päivän herkutkin jo mukana.


PUUR Rabbit Sensitive
3kg

Valkuainen 15,3%, Rasva 3,3%, Kuitu 19%

Kasviperäiset tuotteet (4% timotei heinää, 3,5% kehäkukkaa), vihanneksi (2% palsternakkaa, 0,6% eukalyptusta), hedelmiä (3% karpaloita), öljyjä ja rasvoja, mineraaleja

Sensitive on viljaton vaihtoehto. Yllättäen tähän on kuitenkin saatu valkuainen ja rasva normaalia versiota korkeammiksi. Tämä voikin siis olla hyvä valinta, mikäli normaali versio on liian kevyttä. Viljattomana tämä tietenkin sopii myös niille, jotka haluavat kanin ruokinnassa viljoja välttää.

Ruoka sisältää paljon kukkia ja muuta silppua, mikä vaikuttaisi hyvin maistuvan. Pelletit taitaa kuitenkin olla sellaisia, jotka eivät kovin helpolla alas kurkusta mene. Viljaton ruoka kun on kyseessä, on pelletitkin puristettua heinää/muuta kasvista. Nämä taas harvemmin ovat kanien suosikkeja. Pellettien maistuvuuden suhteen siis saattaa nirsomman kanin kanssa ongelmia tulla.


PUUR Rabbit Junior
600 g

Valkuainen 13,5%, Rasva 2,5%, Kuitu 19,6%

Kasviperäiset tuotteet (4% timotei heinä), vihannekset (9% herneitä, 5% papuja, 1,5% persiljaa), viljoja, hedelmiä (3% omenaa), öljyjä ja rasvoja, mineraalit

Kolmantena löytyy vielä kasvaville kaneille suunnattu versio. Tästä on kuitenkin sanottava, etten kyllä oikein ymmärrä mikä tästä tekee erityisesti kasvavalle sopivan ruuan. Koostumus tässä on sellainen, että poikasenkin on helppo ruokaa syödä ja pussikoko on pieni. Ravintoarvoiltaan on kuitenkin ihan liian kevyt kasvavalle, sillä etenkin valkuaista saisi olla enemmän. Ravintoarvojen suhteen yllä esitelty Sensitive olisi huomattavasti parempi valinta kasvavalle kanille. Kilohinnaltaan Junior versio on kahta muuta huomattavasti hintavampi, eli vähän rahastuksen makua tämän kohdalla on, kun ei aikuisten versiosta juuri eroa.

Ruokana tämä ei kuitenkaan ole sen huonompaa kuin muutkaan, vaan on ihan yhtä hyvältä tuoksuvaa ja maittavan oloista kuin muutkin.

***

Yleisesti ovat siis ihan käyttökelpoisia ja kokeilemisen arvoisia ruokia. Hinnan takia nämä ei toki isomman kanilauman ruokintaan ole sopivia, mutta ihan hyvin voisin vakituiseen käyttöön ottaa jos kaneja olisi vain muutama. Marsuille tätä merkkiä voisi jatkossakin ostaa, täytyy asiaa harkita sitten jos joskus tuonkin pussin saavat syötyä loppuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)