Sivut

keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Lauman muodostusta


Tänään alkoi Mistyn, Saagan ja lasten totuttaminen laumaksi. Totuttaminen tapahtuu ulkohäkissä, mikä on verkolla jaettu kahtia. Tarkoituksena on lähes päivittäin vaihdella kanien puolia ja jossakin vaiheessa sitten kokeilla vieraassa paikassa koko porukkaa samaan tilaan. Häkin puolikkaat ei mitään ihan valtavan tilavia ole, mutta syvyyttä häkillä kuitenkin sen verran on, että eiköhän kanit noissa väliaikaisesti pärjäile. Totutus ainakin alkoi ihan lupaavasti, sillä mitään rähinöitä ei verkon läpi tullut. Misty ja Saaga ovat kumpikin kyllä todella kilttejä, että ihan toiveikkaana odotan mitä tulee tapahtumaan. Poikasten kohdalla ongelmia tuskin tulee, kunhan vain aikuiset hyväksyisivät toisensa kavereikseen. Mistyn mukana häkkiin tosiaan muutti vain tuo sininen poikanen joka on kotiin jäämässä. Kaksi muuta tyttöä jäi sisälle tuttuun häkkiin ja saavat siellä olla siihen saakka kun parin viikon päästä pääsevät muuttamaan yhdessä uuteen kotiin. Dobby seurasi vielä Saagan ja Biancan mukana, mutta kohta se saa joukosta poistua. Luultavasti pääsee kesäksi jonkun aikuisen uroksen kaveriksi.

Kuten muuten kuvasta näkyy, niin taas saatiin lunta maahaan. Ei tarvitse ulkotuorreista haaveilla vielä pitkään aikaan.


Rionan poikasilla on alkanut silmät aukeilla ja pian niistä varmasti saadaan blogiin jo yksilökuvia. Tästä kuitenkin näkee jo hieman millaista porukkaa pesässä on. Toisessa kuvassa esiintyy toivottu ja tavoiteltu sinivalkoinen japanilainen ja toisessa koko sakki. Valkoisilla ei vielä silmät olleet auki, joten hetkisen vielä saa odottaa ennen kuin selviää mitä väriltään ovat. Schwarzgrannen tietenkin mieluisampi väri olisi, mutta varmasti suloisia ovat mys punasilmäisinä. Korvat poikasilla on isot ja lötköt, joten saa nähdä tuleeko näistä luppakorvia.

Tytöltä tuo sinivalko japsi vahvasti näyttää, joten se saa jäädä laumaan asumaan. Kovin tyhjältä tuo jättien porukka tuntuu, kun Aadaa ei siihen enää kuulu. Poikanen saa siihen siis taas täydennystä tuoda. Ihan mahdotonta ei myöskään ole, että jossakin vaiheessa joukkoon liittyisi myös uusi ranskanluppa naaras. Mikäli kivan värinen ja isokokoisista vanhemmista peräisin oleva poikanen sattuu vastaan tulemaan, voisin hyvinkin sellaisen hankkia. Sen myötä voisi tulevaisuudessa taas miettiä puhtaita ranskispoikasiakin.


Mahdollisesti muitakin uusia kaneja on laumaan liittymässä, sillä tarkoituksena olisi kesän aikana hankkia viimeinkin muutama suurihopea. Näiden kohdalla olisi kasvatustakin suunnitteilla, mikäli vaan sopivat yksilöt osuvat kohdalle. Lisäksi ensi vuonna olisi tarvetta uudelle pikkukaniurokselle, joten jos joku kiva myynnissä näkyy, voisi sellainen laumaan liittyä. Aika kovat kriteerit urokselle kuitenkin on, joten välttämättä ihan helpolla ei sellaista löydy. Yleensä uusia uroksia olen etsiskellyt talvi aikaan, mutta nyt kun on liikkeellä jo kesällä on hieman paremmin valikoimaa tarjolla.


Kahden ensimmäisen poikueen kohdalla viralliset nimet oli helppo keksiä, mutta siihen taisikin sitten mielikuvitus loppua. Myrtin lapset (joista kuvissa kotiin jäävä tyttö) odottelevat edelleen virallisia nimiä. Lisäksi tietenkin Rionan poikaset ovat kohta valmiita nimettäviksi ja onhan tälle vuodelle vielä pari muutakin poikuetta tuloillaan. Teemoja kyllä on valmiiksi mietittynä, mutta mikään niistä ei juuri näillä sukupuolijakaumilla tunnu oikein sopivan.

Kutsumanimiä pitäisi myös keksiä, sillä sekä Mistyn että Myrtin poikueista kotiin jäävät tyttöset kaipaavat kutsumanimiä. Mistyn tytön virallinen nimi on Desiree Dupree, mutta siitäkään ei kutsumanimen keksimisessä tunnu oikein apua olevan. Daisy olisi tietty aika hyvä nimi, mutta se on jo käytössä ollut. Ei ole enää ollenkaan helppoa keksiä kivoja nimiä kaneille tai muille eläimille, kun on niin monia eläimiä jo tullut vuosien aikana nimettyä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)