Sivut

sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Kesäinen sunnuntai


Moppe ei ole aikoihin päässyt blogiin esille, mutta siellä se edelleen mummun luona asustelee. Tänään kamerakin tuli mukaan otettua, joten vanhuksesta on kuva laittaa esille. Maaliskuun viimeinen päivä Mopelle tuli ikää kaksitoista vuotta, mikä isokokoiselle koiralle on jo ihan hyvä ikä. Syksyn ja talven aikana Moppe on vanhentunut huomattavasti, ja nyt kesään aikana se on lopettanut lenkkeilyn. Ennen se tykkäsi mennä pitkiäkin lenkkejä, mutta nyt se haluaa jo hyvin pian kääntyä takaisin ja palata lempipaikalleen portaille istumaan. Kuulo Mopella on myös huonontunut selvästi. Luultavasti Mopen elämä alkaa olla jo loppupuolella, mutta ainakin vielä se saa nautiskella kesäpäivistä.
Tyttömarsuilla oli häkki yli vuorokauden auki, kun eivät samaan aikaan häkissä paikalla olleet enkä jaksanut niiden perässä pitkin lattioita ja sängynalusia ryömiä. Pitkästä vipellyksestä johtuen tytöt maksasivatkin tämän päivän raatoina jalat suorina ja niiden kohdalla oli kevään ensimmäinen ulkoilu unohdettava. Eemeli ja pikkupoika lähtivät kuitenkin haistelemaan kesäistä ilmaa. Pari oli aika huvittava, sillä Eemeliä aluksi hieman pelotti ja se yritti hakea turvaa itseään paljon pienemmästä poikasesta. Poikanen ei pahemmin ulkoilua säikkynyt, onhan se sentään Elliotin poika. Elliot kun tunnetusti ei pelkää mitään. Marsuille täytyisi varmaankin joku ulkohäkki rakentaa. Ensin oli ajatuksena sellainen Zooplussasta tilata, mutta en taida uskaltaa jos kylmän kevään jälkeen myös kesä on kovin kylmä ja marsuille sopivia ulkoilusäitä vähän.
Uutta häkkiäkin kaneille taas rakentui, jotta jättitytötkin pääsisivät viimein ulos. Ihan vielä ei häkki siihen kuntoon tullut että muutto olisi onnistunut, mutta Saaga ja Misty kävivät jo häkkiä testaamassa. Jättien ulos siirtämisessä aiheuttaa hieman haastetta Rionan poikaset, sekä Wilman tulevat poikaset. Poikasia ei voi isosilmäisen verkon sisään laittaa, joten niille täytyy olla omat erilliset asuntonsa. Rionalle ja poikasille on tulossa oma väliaikainen häkki isomman viereen ja Riona pääsee sieltä päivittäin muiden jättien sekaan hengailemaan. Wilmalle on myös vastaava ratkaisu tulossa. Keskiviikkona Wilmalla on 31. tiineyspäivä ja aika jalkapallolta rouva näyttää. Ellei poikasia ole tulossa, niin ainakin laihdutuskuuri odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)