Sivut

maanantai 29. toukokuuta 2017

Hopeinen möhkäle


Eilen kaniporukkaan saapui uusi jäsen. Pitkään haaveena ollut suurihopeahan tämä neiti siis on. Ikää poikasella on 9 viikkoa, mutta kooltaan se lähentelee jo pikkukanien kokoluokkaa. Toiveena tietenkin onkin että neitonen kasvaa mahdollisimman suureksi. Ihan tuoreita kuvia en tytöstä ollut nähnyt ja yllätyksenä tuli että se on jo näin kivasti hopeoitunut. Suurihopeathan siis syntyvät ihan normaalin värisinä ja hopeinen väri tulee karvaan vasta myöhemmin. Tälläkin on pää edelleen ihan musta ja muutama musta laikku löytyy vielä muualtakin.

Viralliselta nimeltään tyttönen on Kamilan Roosa ja kutsumanimenäkin ajattelin tuon Roosan pitää. Hieman uusi ympäristö toki poikasta vielä jännittää, mutta yleisesti on kuitenkin rauhallisen ja kesyn oloinen. Pupunen on peräisin lapsiperheestä ja onkin siis hyvin rapsutuksiin tottunut.

Alunperin näitä piti tulla kaksi tyttöä, mutta toinen paljastuikin pojaksi. Muutaman viikon päästä tulee kuitenkin samalla kasvattajalla toinen hopeapoikue luovutusikään ja siitä olisi tälle tulossa vielä kaveri. Tyttöset tulevat kasvatuskäyttöön, joten harkinnassa on pitäisikö myös niille sopiva uros hankkia jo tänä kesänä valmiiksi kasvamaan. Muutenhan voi käydä niin ettei ensi keväänä löydykään omaksi tai lainaan sopivaa poikaa. Tarkoituksena on siis kasvattaa ihan puhtaita suurihopeita, mutta ei toki ole mahdotonta että joskus hopeaa risteyttäisin myös pikkukanilinjoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)