Sivut

torstai 13. huhtikuuta 2017

Talvi yllätti kanit


Onneksi ei vielä enempää tullut kaneja ulos siirrettyä, sillä viime yön aikana maahan oli ilmestynyt jälleen hyvä kerros lunta. Huomattavasti tuntuu kevät myöhässä olevan, sillä aikaisempina vuosina kanit ovat jo tähän aikaan ulkona asuneet. Nyt näyttää seuraaville parillekin viikolle vielä sen verran reiluja yöpakkasia, että saa nähdä pääsevätkö kanit vielä juhannuksenakaan pihalle. Scorpius ja Phoenix ovat hetkisen ulkona ehtineet jo olla. Scorpius lähtikin tänään uuteen kotiin, mutta Phoenix on edelleen ulkona enkä sitä takaisin sisälle lähde kyllä enää kuskaamaan. Lisäksi ehdin Siirin ja Rasmuksen siirtää yhteiseen häkkiin ulos. Niilläkin on hyvä häkki käytössään kunnon kopilla, joten eiköhän nekin jatkossakin ulkona pärjää. Muuten voisin kyllä enemmänkin porukkaa ulos jo siirtää, mutta valitettavasti niitä viileämpäänkin säätilaan sopivia häkkejä on vain muutamia.

Siiri ja Rasmus ovat tosiaan muutaman päivän asuneet yhdessä, tarkoituksena toki myöhemmin saada niille perheenlisäystä. Siirin ja Saagan piti asua yhdessä, mutta Saaga alkoi etenkin ruokinnan aikaan jahtaamaan Siiriä. Meno oli sen verran hurjaa, että pelkäsin jonkun poikasista jäävän pahemmin jalkoihin. Niiden turvallisuuden vuoksi Siiri siis siityi muualle. Lisäksi Siiri ei oikein vaikuttanut poikasista pitävän, vaan oli ihan selkeästi aina kovin vaikean oloinen kun poikaset sitä ahdistelivat. Toivoa sopii että omien poikasten kohdalla Siiri innostuu hieman enemmän lastenhoidosta.

Siirin olin ajatellut astuttaa vasta hieman myöhemmin, mutta päätin kuitenkin sen nyt jo toteuttaa. Jotenkin olen ajatellut Siirin olevan edeleen liian nuori poikasille, vaikka oikeasti se on juuri nyt parhaassa iässä astutukseen. Niinhän tässä käy, että kaikki tälle vuodelle suunnitellut poikueet ajoittuvat keväälle. Tämä kuitenkin on monestakin syystä vain hyvä juttu. Riittää että kevään ajan panostaa poikasten hoitoon ja sosiaalistamiseen, sen sijaan että niitä olisi pitkin vuotta. Loppuvuoden saakin sitten keskittyä pelkästään kotiin jääviin poikasiin.

Kuvassa Siirin ja Rasmuksen kaverina on myös Rolle, mutta Rolle poikkesi vain syömään niiden häkissä eikä siellä tietenkään pysyvästi asu. Rollella on yleiskunto alkanut iän myötä heikentyä ja pelkään pahoin että tuleva kesä on papparaisen viimeinen. Rolle saakin nyt asua kanilassa vapaana, jotta se saa viettää mukavat eläkepäivät. Jo pari vuotta sitten Rolle lopetti toisten urosten härnäämisen verkon lävitse, mutta nyt se on mennyt vielä askeleen pidemmälle. Sitä mukaa kun availen poikien häkkejä ruokkiessa, Rolle ryntää sisälle häkkiin syömään. Koska Rolle ei osoita minkäänlaista mielenkiintoa toista urosta kohtaan, ei tietenkään tappeluakaan synny. Aika erikoista tämä Rollen käytös, mutta tietenkin vain positiivisessa mielessä!


Viikko sitten kanilaan syntyi poikue numero kolme, Myrtin synnytettyä tällä kertaa onnistuneesti kuusi poikasta. Menetyksisltä on tämän poikueen kohdalla vältytty ja kaikki kuusi ovat edelleen pesässä hyvissä voimissa. Poikueesta löytyy kaksi sinistä. sininen x-kirjava, sininen otter (tai luonnonsininen) sekä kaksi rusehtavaa, joista ilmeisesti toinen on isabella ja toinen hyvin vajaakuvioinen sinikeltainen japanilainen. Alustavasti katsottuna ainakin kokosiniset olisivat uroksia ja mahdollisesti loput neljä naaraita. X-kirjava toki eniten poikasista kiinnostaa, joten toivottavasti siitä kasvaa sopiva ehdokas kotiin jäämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)