Sivut

keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Pikkuiset


Jälleen kerran pikkupuput pääsevät valtaamaan blogin. Pääsiäisenä poikasista oli tarkoituksena ottaa perinteisiä pääsiäispupukuvia, mutta koska koko pääsisäinen meni töissä, jäi kuvatkin ottamatta. Normaaleita kasvukuvia lapsista siis nytkin luvassa.

Saagan poikaset

Saagan viisikko tulee jo kahden viikon päästä luovutusikään ja silloin on aika osasta luopua. Vaaleampi valkokorva lähtee pysyvästi omaan kotiin, mutta siniset tytöt ainoastaan kesäkaneiksi. Niitä siis tullaan taas syksyllä näkemään. Mielenkiintoista onkin katsoa millainen pitkäkarvaisemmasta tytöstä kehittyy. Sillä harjas on harvinaisen pöyheä ollakseen vain Mm harjas ja ylipäätään turkki on muutenkin ihan erilainen kuin muilla poikasilla.

Luonteiden puolesta tämä poikue on ollut erittäin onnistunut. Saattavat hyvinkin olla sosiaalisimpia poikasia mitä kanilaan on koskaan syntynyt. Heti ihmisen nähdessään ovat jo häkin ovella odottamassa sen aukeamista ja jaksavat olla pitkiäkin aikoja seurustelemassa ihmisten kanssa.

Ulkonäön suhteen valkokorvat ovat poikueessa lemppareitani, mutta luonteen puolesta eniten miellyttää Bianca. Tyttöhän onkin jäämässä emänsä kaveriksi ja toivottavasti pitää ihanan luonteensa myös aikuistuessaan.

u. Drag Me Down "Dobby"

n. Sweet Sensation

n. My Remedy

u. Aiming High

n. Let Them Burn
Mistyn poikaset

Mistyn poikaset kasvavat silmissä ja nyt liikuskelevat jo paljon pesän ulkopuolella. Alkuperäistä pesää eivät jostakin syystä ole halunneet hylätä ollenkaan, yleensä kun poikaset vaihtavat nukkumapaikkaa siinä vaiheessa kun alkavat kunnolla liikkua. Kooltaan poikaset on hieman tavallista suurempia, sillä kun syöjiä on ollut vain kolme, on kaikille riittänyt hyvin maitoa.

Sinikeltaisen poikasen kanssa on ollut hieman ongelmia sukupuolen tunnistamisessa, sillä nyt on taas alkanut muistuttaa naarasta. Ihan pikkuisena poikanen oli myös naarasta muistuttava, joten taitaa olla kerrankin niin että kaikki poikaset ovat naaraita.

Poikaset saivat myös nimet. Mikäli sinikeltainen poikanen tuosta vielä urokseksi muuttuu, vaihtaa se sitten vielä nimiä. Mutta näillä nimillä mennään ainakin toistaiseksi. Mistyn tavoin myös poikasten nimiteemana toimii American Horror Story.

n. Desiree Dupree
n. Ma Petite

n. Elsa Mars
Myrtin poikaset

Viimeksi kun poikasista oli juttua, niitä oli vielä kaikki kuusi jäljellä. Sen jälkeen kuitenkin toinen sinisistä uroksista eksyi pois pesästä ja kylmettyi. Hieman kyllä siinä vaiheessa kuolema harmitti, sillä muutaman päivän päästä poikasella olisi ollut jo silmät auki ja se olisi voinut osata suunnistaa takaisin pesään.

Näillä poikasilla sukupuolet ovat harvinaisen hankalat katsoa. Tämä tosiaan on hyvin poikuekohtaista. Välillä sukupuolet näkee todella hyvin jo reilusti alle viikon iässä, kun taas välillä ei vielä kolmeviikkoisiltakaan uskalla sukupuolia sanoa varmoiksi. Sen verran tiedän että sininen on varma uros, mutta muista sitten löytyykin muutamia sellaisia joiden sukupuolesta en oikein osaa vielä sanoa mitään.

Sininen otter löytyy tästäkin poikueesta. Aika hauskaa kyllä, että ensin monta vuotta sellaisesta haaveilen ja sitten niitä alkaa syntyä ihan yllätyksenä ilman sen suurempaa suunnittelua. Vähän sama juttu kävi Saagan poikueen kanssa. Ensin olen suunnitellut pari vuotta yhdistelmiä joilla saisi aikaan valkopohjaista japanilaista ja sitten täysin suunnitelmien ulkopuolella oleva kani tekee sinivalkoisen japanilaisen poikasen.

sininen

sininen x-kirjava

sininen otter

isabella

sinikeltainen japanilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)