Sivut

tiistai 18. huhtikuuta 2017

Paljon marsuja!

Marsulauma kasvoi muutama päivä sitten reilusti, kun yhdeksän uutta marsua saapui taloon. Ei kuitenkaan sentään pysyvästi, vaan siskon marsut tulivat pariksi viikoksi hoitoon muuton alta. Kyllä nyt on uikutusta ja vikinää kaikkialla.

Yksi vanha tuttavuus valitettavasti joukosta on poissa, sillä Hessu menehtyi viikko sitten. Pojalla havaittiin iso virtsakivi ja leikkausaika oli jo varattu, mutta valitettavasti Hessun kunto ehti ennen leikkausta mennä huonoksi eikä poika leikkauspöydälle asti koskaan selviytynyt. Hessu tulikin tänne siis jo ennen muita hautajaisten merkeissä. Nyt poika lepää vaahteran alla Mersun, Violan ja Ilonan seurana.

Vain pari päivää Hessun kuoleman jälkeen marsujen määrä kuitenkin jälleen kasvoi, sillä Elsa synnytti kolme poikasta. Kyseessä oli vahinkopoikue, eli tarkoituksella Elsaa ei näin lyhyellä välillä uudelleen astutettu. Joulukuun alussa Elsa tosiaan sai ensimmäisen poikueensa, johon syntyi neljä poikasta. Heti synnytyksen jälkeen Elsalle kuitenkin tuli mystisiä ongelmia syömisen kanssa eikä se tästä syystä saanut kunnolla tuotettua maitoa. Lopulta Topi oli ainut poikanen joka selvisi. Tällä toisella kerralla on kuitenkin sujunut poikasten kanssa paremmin ja ainakin vielä on poikasten painot nousseet tasaisesti. Toivotaan siis ettei ongelmia jatkossakaan tule vastaan. Hauska kyllä päästä marsupoikueen kasvua seuraamaan, lähinnä kun vain kaninpoikasista kokemusta on.

Poikasten lisäksi uutena tuttavuutena joukossa on Nipsu poika. Muut aikuiset marsut ovat olleet täällä kesälomailemassa, sekä jouluisin piipahtamassa. Nipsu on kuitenkin vasta alkuvuodesta hankittu, joten se ei ole vielä kyläilemään päässyt. Mukavan oloinen marsu kyllä tämäkin poika on.

Vappuviikonloppuna marsut palaavat jälleen oikealle omistajalleen Eemeliä lukuun ottamatta. Eemeli jää pysyvästi tänne. Lisäksi mikäli kaikki marsuvaavit vain kasvavat ongelmitta luovutusikään, tulee kokoruskea poika Eemelin kaveriksi. Siihen saakka Eemeli saa katsella omia tyttöjä kalterin takaa ja kaveerata niiden kanssa.

Nipsu
Elliot
Topi
Elsa
Kirjava punasilmäinen uros
ruskea tyttö
ruskea poika
Kasperi
Eemeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)