Sivut

sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Marsuvauvat

Kaninpoikasten kasvukuvat ovat olleet tuttu näky blogissa jo monen vuoden ajan. Nyt kuitenkin luvassa vaihtelua marsunpoikasten muodossa. Viikon ajan marsut ovat täällä jo oleilleet ja vielä toinen viikko edessä. Mielenkiintoista on kyllä päästä poikasten kasvua seuraamaan, sillä ovat niin erilaisia kaninpoikasiin verrattuna. Marsuthan syntyvät kaneista ja monista jyrsijöistä poiketen täysin valmiina ja esimerkiksi maistelevat ruokaa jo alusta asti. Ikää näillä poikasilla on nyt 12 vrk ja ovat jo ihan hyvin saaneet marsun muotoa itseensä. Ihan aluksi poikaset yleensä ovat vähän sammakkomaisia ulkomuodoltaan.

Poikaset ovat tässä vaiheessa vielä kovin äitiriippuvaisia, eikä yksin kuvattavaksi joutuminen ollut oikein kiva juttu. Jokaisen suusta siis sai kuulla tiukkaa tekstiä eläinten oikeuksista. Äänen voimakkuuden suhteen poikaset eivät paljoa aikuisista jälkeen jää, vaan ihan kunnon uikutusta saavat tämänkin kokoiset marsut jo aikaan.

Painot poikasilla on nousseet tasaiseen tahtiin. Tyttö on hieman veljiään pienempi, mutta hyvin ottaa niitä koko ajan kiinni. Punasilmäinen oli pitkään kaikkien painavin, mutta eilen toinen poika ohitti painossa veljensä.

Poika 1TyttöPoika 2


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)