Sivut

perjantai 10. maaliskuuta 2017

Marsuhäkin kuulumiset
Uusien marsutyttöjen saapumisesta on kulunut jo jonkin verran aikaa, joten voisi olla paikallaan taas päivittää tyttölauman kuulumia blogiinkin. Marsuilla on lähtenyt sujumaan hyvin elämä isompana porukkana. Elda on kovasti aktivoitunut uusien tyttöjen myötä ja sitä näkee nykyään muuallakin kuin mökissä nukkumassa. Pikkutytöt ovat osoittautuneet aika määräileväisiksi luonteiltaan ja ihan surutta entistä johtajaa Eldaakin pomottelevat. Pikke on edelleen arvojärjestyksen alimmainen. Se on hyvin kiltti luonteeltaan, eikä koskaan ole näyttänyt minkäänlaista merkkiä että sitä edes kiinnostaisi muita pomotella. Toiveena oli että Pikke olisi saanut pikkumarsuista riehumiskavereita, mutta se ei hirveästi tunnu pienistä välittävän eikä ole niiden kanssa suuremmin ystävystynyt. Ei mikään ihme, sillä Pikke on hyvin erilainen persoonaltaan kuin muut porukan marsut.

Viime keväänä kun Elda ja Elsa muutti tänne, mietin todella pitkään Elsalle nimeä. Tällä kertaa päätin nimetä uudet marsut jo hyvissä ajoin, jotta niitä olisi helppo alkaa jollakin kunnon nimellä kutsua. Mietinnän jälkeen tytöt saivat nimikseen Alma ja Hilda. Alma on sileäkarvainen kaveri ja Hilda pitkäkarvaisempi tyyppi. Nimet ovat sopivan lyhyet ja ytimekkäät ja sopivat hyvin aiempien marsujen nimiin. Jos siis mietitään Pikeäkin sen varsinaisella nimellä, joka on Helmi.

Uusilla neitokaisilla on hieman ikävät silmät, sillä ne salamalla kuvatessa muuttuvat punaisiksi. En ole marsujen väreihin tarkemmin perehtynyt enkä tiedä millä nimellä tälläisiä silmiä kutsutaan, mutta ovat samanlaiset kuin rubiinisilmät kaneilla. Aiemmin ei itsellä ole tälläisillä silmillä varustettua marsua ollut, mutta vierailevalla tähdellä Hessulla sellaiset kyllä on.

Kevään saapuminen onkin taas hauskaa aikaa, kun Alma ja Hilda pääsevät ensimmäistä kertaa elämässään ulos. Vanhat konkarit Elda ja Pikkekin varmasti ovat mielissään kun taas ulkoilemaan pääsevät. Jos vaan uusien kanihäkkien rakennuksen ohessa aikaa riittää, niin marsuille voisi viimein rakentaa kunnon ulkohäkin, jossa niitä voisi hyvällä säälä päivät pitää. Vanhan marsuhäkin siirryttyä kanien käyttöön, ei ole moneen vuoteen ollut mitään kunnollista ulkohäkkiä marsuille. Marsut ovat ulkoilleet kompostikehikoissa ja muissa aitauksissa, mutta kiva olisi kyllä hyvä tukeva puuhäkkiä mihin marsut uskaltaisi ilman valvontaakin jättää. Hyvä juttu marsuissa on se etteivät ne ainakaan kaivamalla häkistä karkuun pääse. Häkki on siis helpompi rakentaa kun ei tarvitse pohjaverkkoja siihen miettiä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)