Sivut

torstai 23. maaliskuuta 2017

Lisää perheenlisäystä?


Pikkuiset kanivauvat ovat jälleen kasvaneet huimasti ja ennen kaikkea söpöstyneet lisää. Poikaset ovat nyt ihanan pörröisiä, kun karva on jo kunnolla kasvanut. Näillehän on kaikille myös pientä harjasta odotettavissa, eli kun harjaksetkin vielä saavat mittaa, alkavat poikaset olla huippusuloisia. Lähipäivinä otan poikasista taas kunnon kasvukuvat ja ehkä kuvien yhteydessä voisi olla jo nimienkin julkistus. Varmaksi en nimiä vielä lukkoon ole lyönyt, sillä mietinnässä o vielä mitä teemaa nimissä käytetään.

Poikaset syntyivät aitaukseen ja heti niiden syntymän jälkeen avasin aitauksen jotta Saaga ja Siiri saavat liikuskella koko kanilassa. Saaga oli alussa sen verran suojeleva pesää kohtaan, että Siirille piti järjestää tilaa väistää kiukkuista mammaa. Tänään koko poppoo siirtyi kuitenkin jälleen häkkiverkkojen sisäpuolelle, sillä aivan pian poikaset alkavat liikuskella pesän ulkopuolella. Tuon kokoisille poikasille olisi turhan vaarallista liikkua kanilassa vapaana, sillä mahtuvat jokaiseen pikkukoloon. Muuton yhteydessä pesäkin lensi tunkiolle, muutamaa kourallista tutun hajuisia pehmusteita luukuun ottamatta. Alkoi kyllä ollakin jo aika pesästä luopua, ei enää niin kovin siisti ollut.

Muutaman viikon päästä tämäkin perhe pääsee toivottavasti muuttamaan jo ulos muiden kanien mukana. Kaksi ja puoli viikkoa olisi akaa perinteiseen ulosmuuttopäivään ja ainakin tällä hetkellä ihan lupaavalta sen suhteen näyttää että silloin voisi kaneja ulos siirrellä.Kohtapuoliin poikasten määrä kanilassa toivottavasti kasvaa. Alkuviikosta Mistyllä olisi uutta yritystä poikasten suhteen luvassa. Tällä kertaa Misty synnyttää omassa häkissä, jotta sisko ei pääse taas sabotoimaan. Lisäksi viikonlopusta alkaen Rionalle ja Aadale olisi poikasia odotettavissa. Näitä olen kuitenkin sen verran useaan otteeseen astutellut, että varmaa tietoa ei ole milloin poikaset syntyvät. Riona vaikuttaisi melko pitkällä tiineenä olevan, eli voisi jopa jo ensi viikon aikana synnyttää. Aadasta taas en oikein tiedä onko se tiine vai ei. Se on joka astutuskerralla antanut uroksen astua ja uroskin on aina mielestään onnistunut. En siis oikein tiedä eikö Aada vain jostakin syystä tiineeksi tule vai onko se vaan ranskaluppamaiseen tapaan niin kiltti ettei jaksa uroksen kanssa alkaa tappelemaan.

Ranskismammoilta olisi toiveena saada mustavalkoisia/sinivalkoisi japanilaisia jälkeläisiä ja erityisesti tietenkin ihan kunnolla erottuvalla kuviolla. Saagahan ehtikin jo yllärinä yhden valkopohjaisen japanilaisen tehdä, mutta se ei olemattomalla kuviollaan ole ihan toiveiden mukainen. Nämä tänä vuonna syntyvät jättiristeytyspoikueet jäävät luultavasti toistaiseksi viimeisiksi jättipoikueiksi. Oma jättikanikanta on ilmeisesti sen verran pienikokoisista linjoista, ettei jälkeläisillekään ole kokoa oikein tullut. Turha näitä linjoja on siis yrittää jättirotuisina pitää, kun eivät kuitenkaan kunnon jättikanin mittoja saavuta. Kun näistä jäteistä aika jättää, täytyy tilalle etsiskellä oikeasti kunnon kokoisia yksilöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)