Sivut

lauantai 25. maaliskuuta 2017

Ja vielä kerran pikkupuput

Poikaset ovat esiintyneet blogissa vähän liiankin paljon, mutta tässä ne jälleen ovat! Tuskin kuitenkaan ketään haittaa katsella kuvia söpöistä pikkupupuista. Näiden kuvien jälkeen yritetään pitää vähän taukoa ja ottaa aikuisiakin kaneja kuvattavaksi.

Luonteeltaan poikaset on ihanan sosiaalisia tyyppejä ja jaksavat olla rapsuteltavina pitkät pätkät. Ja sitten kun eivät enää jaksa, jäävät kädelle nukkumaan. Valkoinen tyttö on ainakin tässä vaiheessa selkeästi sinisiä siskojaan ihmisrakkaampi, joten melko vahvasti olisi kotiin jäämässä luonteensakin puolesta. Valkokorvaisista poista en vielä ole ihan varma kumpi voisi itselle jäädä, sillä ovat kumpikin mukavia pikkuisia. Olisi edes toinen ollut tyttö, niin olisivat voineet kumpikin jäädä kotiin.

Kuvat poikasista ei ihan odotusten mukaan onnistuneet, sillä olivat jälleen hyvin vilkkaalla päällä. Seuraavalla kerralla täytyy viedä poikaset ihan ulos asti kuvauksiin, niin voisivat vieraammassa ympäristössä olla hetken paikoillaankin. Nämä on vähän vauhdista räpsäistyjä kuvia.

n. Sweet Sensation
u. Aiming High

u. Drag Me Down
n. Let Them Burn

n. My Remedy
Eilisen ohjelmaan kuului jättityttöjen asunnon tyhjennys. Niillä pidän kestopehkua, eli karsinaa ei talvisin siivota ollenkaan, vaan pinnalle levitetään aina tarpeen vaatiessa uutta kuiviketta. Tämä tietenkin helpottaa kanien tilojen siivoamista kun tälle ei juuri mitään tarvitse tehdä ja ennen kaikkea palava kestopehku lämmittää kovilla pakkasilla. Aikuisilla kaneilla kestopehku on ihan toimiva ratkaisu, mutta poikasille se ei ole suositeltava. Kestopehkussa kun saattaa muhia jokin pöpö, joka vie taudeille herkät poikaset mennessään. Koska jättilaumaan on lähiaikoina perheenlisäystä odotettavissa, oli aika tyhjentää karsina kokonaan ja jatkossakin siivoilla säännöllisesti. Pohjamateriaalia oli kertynyt jo ihan reilu kerros, joten ajattelin kyseessä olevan isompikin urakka. Mutta eipä siivoamiseen lopulta mennyt kuin tunti. Jätettä kertyi seitsemän kottikärryllistä (käytössä siis isot kaksipyöräiset kottarit). Saattaa kuulostaa isolta määrältä, mutta olin varautunut paljon suurempaan määrään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)