Sivut

perjantai 17. helmikuuta 2017

Kohta täällä on kanivauvoja?


Ensiviikon aikana saadaan mahdollisesti vuoden ensimmäiset poikueet maailmaan, sillä Mistyllä ja Saagalla alkaa tiineyden loppu lähestyä. Mistyllä tulee 31. päivää täyteen tiistaina ja Saagalla loppuviikosta, olisikohan ollut lauantaina. Täysin varma en kummankaan tiineydestä ole, mutta vatsat on ihan lupaavan tuntuiset kummallakin. Saaga tosin on luonnostaan aika kiviä syöneen tuntuinen, mutta katsotaan miten käy. Lisäksi Myrtin astutin jokin aika sitten onnistuneesti ja sille olisi poikasia ollut ensikuun alussa odotettavissa. Kymmenen tiineyspäivän jälkeen neiti aloitti kuitenkin pesän rakentelun, jonne nyppi myös runsaasti karvaa. Ensisynnyttäjät aloittelevat pesän rakentelun kyllä usein juuri tuossa parin tiineysviikon kohdalla, mutta karvoja harjoituspesiin ei pitäisi eksyä. On siis hyvin mahdollista että Myrtillä oli tällä kertaa vain valeraskaus. Mahdotonta ei oikeakaan tiineys kuitenkaan ole. Nyppihän Limona kerran karvoja jo pari päivää astutuksen jälkeen ja siitä huolimatta sai poikueen ajallaan.

Saagan poikueen isänä toimii Domi. Poikahan on oma kasvatti jo neljännessä polvessa ja edustaa tietenkin kanilan pääsukua. Rotujen suhteen Domi on hyvin leijonapainotteinen. Domilta löytyy MM harjas, eli kaikki poikaset tulevat saamaan Mm harjaksen. Ulkonäöllisenä tavoitteena onkin siis saada aikaan harjaksellisia valkokorvia. Sinisistä silmistäkään ei toki haittaa olisi. Mistyn poikueen isänä taasen toimii Julius. Juliuksen jälkeläisillä on ollut vähän huonoa onnea, eikä kanilassa ole edelleenkään pojan omia jälkeläisiä kuin Wendy ja Nessu. Niiden kautta suku on toki jatkunut eteenpäinkin. Julius toimii nyt tänä vuonna vielä Mistyn ja Myrtin poikueissa isänä ja jää sitten eläkkeelle. Toivon mukaan poikueisiin syntyy hyviä perillisiä.


Daisylle oli myös tarkoitus saada alkuvuodesta poikue, mutta vieläkään se ei ole ollut suostuvainen astutukseen. Pian tyttö täyttää vuoden, eli viime hetket on astutuksen suhteen pian käsillä. Mikäli ei Daisyn kohdalla tärppää, saadaan suku onneksi jatkumaan serkkutytön Murun kautta. Piakkoin on ajankohtaista myös Rionan astutus, silläkin alkaa pian ikää vuosi olla. Tämän vuoden poikueet tulevat painottumaan pitkälti tähän alkuvuoteen ja kevääseen, mikä onkin hyvä juttu kun viimeksi osa poikueista meni turhan myöhäiseksi loppukesään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)