Sivut

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Porin näyttelyt


Eilinen tuli vietettyä Porissa näyttelyissä. Arvostelut alkoivat tunnin myöhässä ennakkoon ilmoitetusta ja muutenkin päivä pääsi venymään hyvin pitkäksi. Vasta kuuden aikaan päästiin kotiinpäin lähtemään. Vähän tylsäksi aika siis kävi, mutta muuten oli ihan kiva päivä. Pet-luokan lisäksi paikalla oli ulkomuotoluokka rotukaneille, joten ihan mielenkiintoista oli päästä sellaistakin ensimmäistä kertaa seuraamaan. Ulkomuotokanit kun vielä ovat päivän näyttelyhäkeissä, niin samalla pääsee tarkemin tutustumaan erilaisiin rotuihin. Suurihopeiden iso koko erityisesti yllätti positiivisesti, joten pari hopeaa taitaa päästä seuraavana hankintalistalle. Niitä olen ennenkin jo kuvissa ihaillut värin ja rakenteen takia. Kesällä täytyy kanitilannetta katselle, josko laumaa voisi parilla hopealla ilmestyksellä kasvattaa.

Samalla reissulla vein myös yhden poikasen bussiasemalle, josta uusi omistaja tuli sitä hakemaan. Syömässäkin tuli siinä vaiheessa käytyä ja Helmeri, Domi, Bumba ja Siiri olivatkin sillä aikaa jo ehtineet pöydällä käydä. Saaga oli juuri arvosteltavana ja sen jälkeen oli vuorossa vielä Myrtti ja Misty. Niidenkään pöydällä oloa ei kuitenkaan tullut juuri seurattua.


Hauskana yksityiskohtana boksien numerolaput oli tehty kyseisen kanin värin mukaiseksi. Risteytyksillä kuva oli tietenkin kaikilla sama, mutta niillä joilla oli rotu ilmoitettu näytti kani olevan kyseistä rotua vastaava. Leijonanharjaksen lapussa oli pörröinen kani ja kääpiölupalla luppakorvainen. Hermeliineillä taas korvat olivat pienemmät ja lähellä toisiaan. Arvoitukseksi jää miksi hermeliiniristeytys Helmerillä oli hermeliinin kuva lapussa. Mietin jo olinko sen hermeliininä ilmoittanut kun sitä sellaiseksi kuitenkin aina kutsun, mutta kyllä se sentään risteytyksenä oli kuten kuuluukin. Lappujen tekijällä on siis selvästi ollut selvännäkijän kykyjä käytössä.

Ihan mukavia pisteitä kaneille tuli. Saaga, Domi ja Helmeri olivat parhaimmat, saaden kaikki 94,5 pistettä. Saaga ja Domi olivatkin näillä pisteillä jonkin sijan luokkavoittajia. Valitettavasti en kuullut mikä oli tarkka sijoitus, mutta parhaimpia eivät ainakaan olleet. Jospa tulokset joskus nettiinkin päätyvät, niin selviää sitte sieltä. Palkintona kumpikin sai ruusukkeet ja herkkupussit.Saaga

Yleiskunto 27,5  hyvässä massassa
Turkki 18  palautuu hyvin
Korvat 5  puhtaat
Silmät 5  nappisilmät
Hampaat 5
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut 4,5  keltaiset
Häntä 5  puhdas
Käsiteltävyys 18,5  hieman jännittää, mutta rauhallinen
= 94,5

Domi

Yleiskunto 28  todella hyväkuntoinen
Turkki 18,5  tasainen ja puhdas
Korvat 5  karvaiset
Silmät 5  sinisimmu
Hampaat 5  löytyy
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut 5  hieman kellertää
Häntä 4,5  takkuja tyvessä
Käsiteltävyys 18,5  rauhallinen
= 94,5

Helmeri

Yleiskunto 27,5  sopusuhtainen, hyvässä massassa
Turkki 18,5  puhdas, palautuu hyvin, kiiltävä
Korvat 5  puhtaat
Silmät 5  nappisilmä
Hampaat 5
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut 5
Häntä 5  puhdas
Käsiteltävyys  18,5  rauhallinen, hieman jännittää
= 94,5

Siiri

Yleiskunto 26  kaipaa lisää massaa
Turkki 17,5  palautuu melko hyvin
Korvat  5
Silmät 5
Hampaat 5  löytyy
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut 4,5
Häntä 4,5  epäsiisti
Käsiteltävyys 19  luottavainen
= 92,5

Misty

Yleiskunto 27  kaipaa lisää massaa selkään
Turkki 17,5  palautuu epätasaisesti, hieman pölisee
Korvat 5
Silmät 5
Hampaat 5  pepsodent hymy
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut 4,5  keltaiset
Häntä 4,5 huopaumaa hännän tyvessä
Käsiteltävyys 19  rento ja rauhallinen
= 92,5

Myrtti

Yleiskunto 27,5  kaipaisi hieman lihasta selkään 
Turkki 18  palautuu melko hyvin
Korvat 5  puhtaat
Silmät 5
Hampaat 5
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut 4  keltaiset
Häntä 5  puhdas
Käsiteltävyys  17  rimpuilee
= 91,5

Bumba

Yleiskunto 28  sopusuhtainen ja hyvässä massassa
Turkki  18,5 palautuu hyvin
Korvat 5  puhtaat
Silmät 4,5
Hampaat 5
Kynnet 5  hyvin leikatut
Tassut  4,5  keltaiset
Häntä 4,5  takkuja tyvessä
Käsiteltävyys  18  hieman jännittää
= 93

Omasta mielestäni Saaga ja Helmeri ovat hieman turhan pulskassa kunnossa, mutta nähtävästi kaneillakin suositaan näyttelyissä hieman tukevampaa lihavuuskuntoa, kuin mikä se ihanteellisin paino olisi. Tassut olivat tuttuun tapaan lähes joka kanilla hieman keltaiset. Siihen en oikein jaksa panostaakaan kun eivät tunnu sen puhtaampina pysyvän vaikka häkkiin laittaisi kerralla koko paalin purua. Isompaa pesuoperaatiotakaan en lähde tekemään, se kun ei kanille kuitenkaan mukavaa ole. Myrtiltä oli tassuista lähtenyt jostain syystä kokonainen piste, vaikka sillä ei sen likaisemmat tassut olleetkaan kuin muilla. Bumbalta oli myös lähtenyt ilman perusteluja silmistä puolikas piste pois. Luultavasti jotain rähmää yms. sattunut juuri sillä hetkellä silmissä olemaan.


Paluumatkalla kävin vielä katsomassa Elsa marsua, jolla alkaa synnytys lähestyä. Ainakin pari poikasta tuntui vatsassa olevan ja tuntuihan siellä myös potkuja. 11.12. Elsalla muistaakseni tulee 70 päivää tayteen tiineyttä, eli niihin aikoihin selviää saadaanko terveitä poikasia maailmaan.


2 kommenttia:

  1. Milloin linkkaa blogisi suosikit tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin tässä juui muutama päivä sitten, että pitäisi tuokin postaus ennen joulua saada alta pois. Aina syystä tai toisesta päässyt siirtymään eteenpäin. :)

      Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)