Sivut

tiistai 15. marraskuuta 2016

Mitäs tänne?

Läppäri ei edelleenkään ole kunnossa, mutta kun parin minuutin välein muistaa tallentaa niin jonkinlaista postausta saa kirjoitettua. Tänään ja eilen on tullut siivottua kanien häkkejä, kun poikkeuksellisesti on vapaata ollut. Huomaa kyllä siivotessa että heinäverkoista on kanilan häkeissä apua, sillä vaikka häkit kokonaan tyhjentää, ei tavaraa tule kuin kahden kärryllisen verran. Ennen sama määrä tuli jo muutamasta häkistä. Vaikka heinästä ei pulaa olekaan, niin meneepähän kuitenkin vähemmän hukkaan.

Kuvia ei kameraan oikein tullut. Tarkoitus oli ottaa joitain kaneja ulos kuvattavaksi, mutta siivoamisen jälkeen ei enää kuvaaminen innostanut. Eli pelkkiä kanilakuvia tarjolla. Lumi on jo reilun viikon ajan ollut maassa, mutta vielä ei ole yhtäkään kania tullut lumessa kuvattua. Lumen myötä tulivat myös pakkaset ja kanilan kaneille oli pakko laittaa kupit pullojen tilalle. Vielä kun ei lämmitystäkään koppiin viitsi laittaa. Kuppijuotto tuo runsaasti lisätyötä pulloihin verrattuna, sillä ainakin pari kertaa päivässä täytyy vesi vaihtaa. Jäätymisriskin takia kuppejen on oltava sellaisia mistä jään saa helposti pois, eli käytännössä muoviset ovat parhaimmat. Muovikuppi kuitenkin kevyenä kaatuu helposti ja kastelee siinä sivussa häkin.

Viimeviikolla laitoin ilmoittautumiset Porin näyttelyyn menemään. Seitsemän kania mukaan on loppujenlopuksi tulossa. Aiemmin suunnittelemieni lisäksi päätin vielä Helmerin mukaan ottaa. Pääsee sekin ajelulle synnyinseuduilleen. Panelian tavoin tuonnekin on luultavasti tulossa paljon hyvätasoisia kaneja, joten suurta menestystä tuskin on odotettavissa. Mutta päästään ainakin kuulemaan mitä tuomari kaneista tykkää. Tällä hetkellä kanitapahtumissa käynti on hieman riskialtista, kun RHD virusta esiintyy. Pori onneksi on kaukana pahimmista tautipesäkkeistä ja lisänä Kaniyhdistyksen näyttelyihin ei saa rokotetut kanit osallistua. Jatkossa täytyy miettiä tarkkaan uskaltaako kaneja viedä näyttelyyn minne myös rokotetut ovat tervetulleita, jos nyt ylipäätään enää näyttelyissä tullaan käymään.


Entäs mitä kuuluu Elsa marsulle, joka on jo pitkään asunut muualla? Viimekuisen kiiman jälkeen tyttö ei ole uudelleen kiimassa ollut, joten voidaan epäillä että se olisi tiineeksi tullut. Marsuilla kantoaika on yli kaksi kuukautta, mutta nyt aletaan olla jo yli puolenvälin. Kuukauden päästä siis selviää saadaanko pikkumarsuja maailmaan. Jos saadaan, niin alkaa selkiytyä sekin mitä on takaisin tänne päin tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)