Sivut

lauantai 1. lokakuuta 2016

Uudet etanat uudessa asunnossaan


Elokuiselta Ikea reissulta mukaan tarttui lasinen minikasvihuone, ajatuksena asuttaa siihen kotiloita. Kasvihuone on kuitenkin ollut tyhjillään tähän asti. Vihdoin se sai kuitenkin asukkaita, kun uudet tulokkaat, kolme white jade nuorta muutti kasvihuoneeseen asumaan.

Suurempia sisutuksia en terraan vielä laittanut, joten sieltä löytyy ainoastaan seepiansuomu ja ruokakuppi. Hienompihan tuosta kuitenkin vielä tulisi, jos jotain kivaa sisustusta keksisi. Lasille tarkoitetulla tussilla vähän piirtelin kokeeksi julkisivuun koristusta. Nuo saa siis pyyhittyä pois ja niin tulee pian tapahtumaankin.Tilalle tulee joku kivempi kuvitus kunhan keksin mikä se olisi.


Uudet tulokkaat ovat muistaakseni heinäkuussa kuoriutuneita ja ovat jo hyvin kasvaneita. Ennestään täältä löytyykin jo kaksi white jadea ja mahdollisesti näistä on tulossa niille kumppaneita. Ehkäpä ensi kesänä tännekin kuoriutuu ensimmäiset jade vauvat.

Yksi kotiloista oli matkan aikana menettänyt palan kuorestaan (postilla kun kulkivat), mutta nuori ja vielä kasvuikäinen kotilo kasvattaa kyllä äkkiä uutta kuorta tilalle.


White Jade poikasia saadaan vielä odotella, mutta tavallisten akaattien terrasta löytyi jokin aika sitten munia. Vähän yllätyksenä tulivat, sillä en ajatellut akaattien vielä sukukypsiä olevan. Poikasten kuoriuduttua jätin niitä 20 kasvamaan ja nyt parin lisäkarsintakerran jälkeen niitä on kahdeksan jäljellä. Kahdeksikko saa jäädä talven yli kasvamaan ja keväällä osa tulee myyntiin. Muutama jää toki itsellekin pysyvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)