Sivut

sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Palautuspäivät

Viikonlopun aikana viimeisetkin kesäkanit palautuivat tänne meille. Seuraavan kerran kesäkanitouhuja katsellaan ensi vuonna. Useampi tänä vuonna kesäkaneja pitänyt varasi alustavasti kaneja myös ensi kesälle ja ompahan yksi ajoissa liikkeellä oleva uusikin kesäkoti jo kaninsa varannut. Eli aika täyteen buukattu alkaa varauslista jo ensikesällekin olla.

Pienet tytöt

Hallan poikueesta kesäkotiin lähti kaksi tyttöä, Myrtle Snow ja Misty Day. Nämä olivat poikueen ainoat tytöt, eli suunnitelmissa on koko ajan ollut ainakin toinen jättää itselle kunhan kesäkodista palautuvat. Yleensä pyrin kesäkaneiksi tarjoamaan vain itselle ylimääräisiä poikasia, joille etsin kesäjakson jälkeen pysyvän kodin muualta. Välillä kun käy niinkin ettei kesäkania haluta enää syksyllä palauttaa. Nämä nyt kuitenkin lähtivät kesäksi muualle kasvamaan ja hienoina kaneina takaisin palasivatkin. Tytöt lähtivät pois kesäkuun alussa eli pitkän pätkän ehtivät poissa olla. Lähtiessään olivat pieniä poikasia ja nyt puolivuotiaina palatessaan alkavat olla jo aikuisen kanin mitoissa. Tyttöjen vanhemmat ovat kesällä uuteen kotiin muuttanut Halla, sekä edelleen täällä asuva Bumba. Ulkonäöltään tytöt ovat todella upeita ja luonteisiinkin päästään tarkemmin tutustumaan kunhan ensin kotiutuvat.

Väreiltään tytöt ovat keltamusta japanilainen, sekä omassa kanilassa vielä vähän uudempi tuttavuus sinikeltainen japanilainen. Ainoastaan yksi sk japsi on pikkukanipoikueisiin meillä aiemmin syntynyt, mutta ei alkuperäisistä suunnitelmista huolimatta lopulta itselle jäänyt. Hieno väri tuo sinikeltainen kyllä on, kun keltamustiin on tullut totuttua. Tämä keltamustakin tyttö on meidän muista japseista poikkeva, sillä keltainen väri on upean oranssi ja raidat hauskoina lyhyinä viiruina. Pientä harjaksen alkua tytöillä oli kummallakin lähtiessään, mutta sinikeltaisen harja on sittemmin kadonnut ja vain keltamustalla on tukkaa jäljellä.

Ajattelin laittaa tytöistä näytillä myös vauvakuvat, niin näette miten ovat kesän aikana muuttuneet. Vauvakuvat on otettu hieman ennen tyttöjen lähtöä. Varmaan tunnistattekin mitkä on vanhoja kuvia ja mitkä uusia.Ranskis tytöt

Ranskanluppapoikueesta ei juuri muualle kaneja lähtenytkään kuin kesäkoteihin. Pojat ovat jo kaikki kotiin palautuneet, mutta tytöt tulivat nyt vasta takaisin. Cotton Candy ja Cherry Cola, tutummin Minttu ja Nelli ehtivät myös olla hyvän pätkän muualla ihmisiä ilahduttamassa. Lupaavia ranskanlupan alkuja ovat kummatkin. Lähtiessään keltainen tyttö oli mustaa pienempi, mutta hyvin on sittemmin kasvussa siskonsa ottanut kiinni ja näyttävät aika samanpainoisilta kummatkin. Näille tytöille etsin luultavasti uuden kodin muualta, koska alkaa oma jättikanikiintiö olla täysi.
Asia ei varsinaisesti postauksen aiheeseen liity, mutta laitan tämänkin vielä samaan syssyyn. Meillä kesän mittaa muutamaan otteeseen hoidossa ollut ja blogissakin vilahdellut tyttö pupu olisi vailla omaa kotia. Tyttö on syntynyt ja kasvanut muualla, mutta sukunsa puolesta on lähes kuin oma kasvatti. Sen emä Helmiina on peräisin viime vuotisesta Wendy-Oliver poikueesta ja isänä on meidän Bamse poika. Tytön suvusta siis löytyy enimmäkseen leijonaa, mutta myös kääpiöluppaa ja hieman muita rotuja. Pieneksi pupu tulee jäämään, aikuispaino luultavasti n. 1,5 kg luokkaa. Luonteeltaan hirmuisen mukava ja seurallinen, jatkuvasti rapsutuksia vailla. Ikää tytöllä on nyt nelisen kuukautta, eli ihan poikanen ei enää ole, mutta ei myöskään vielä aikuinen.

Tässä olisi jollekin ihana lemmikkipupu tarjolla. Jos kotia ei muualta löydy otan pupun meille, mutta parhaiten varmasti viihtyisi pienemmässä kanilaumassa tai peräti ainoana kanina, jossa varmasti saisi kaiken haluamansa huomion. Mikäli juuri sinulla olisi sopiva koti tarjolla, ota yhteyttä tännepäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)