Sivut

tiistai 4. lokakuuta 2016

Esittelyssä marsujen uusi häkki


Marsuille saapui tänään postin mukana uusi häkki. Häkki on Zooplussasta tilattu Plaza 160 -pieneläinhäkki. Nimensä mukaisesti häkillä on mittaa 160cm, mikä alkaa olla se suurin koko missä tehdashäkkejä valmistetaan. Hintaa häkillä on Zooplussasta tilattuna 100€, mikä on ihan edullinen hinta ainakin kun vertaa mitä häkit maksaisivat eläinkaupasta ostettuna.

Häkki tulee saamaan vielä jatkoksi marsujen vanhan 120cm pituisen häkin, mutta en ehtinyt sitä tänään siivota ja saavat nyt ensimmäisen yön olla pelkästään uudessa häkissä. Aiemmin marsuilla on siis ollut 120 cm ja 100 cm tehdashäkit yhdistettyinä käytössä, yhteensä siis 220 cm pituinen asunto. Metrinen häkki lähtee nyt varastoon ja vain isompi jää jatkopalaksi tälle uudelle häkille. Elintilaa on siis jatkossa 280 cm verran.

Häkkimalli toimitetaan hyvin pieninä paloina ja tämän kokoamisen kanssa saikin taistella muutaman tunnin. Lopulta oli pakko tehdä pari ohjeesta poikkeavaa muutostakin rautalangan kera, kun häkkiä ei muuten vain saanut toimimaan. Pohjalaatikossa ainoastaan tumma osa on yhtenäinen (tai kahdessa osassa sekin kyllä) ja vaaleat osat on paloista koottu. Ihan tukeva pohja kyllä, vaikka aika palapeli onkin. Pieni lohkeama oli pohjalaatikkoon toimituksen aikana tullut, täytyy siitä vielä palautetta laittaa josko jotain korvaisivat. Ennen ei ole Zooplussan tilausten kanssa ongelmaa ollut, mutta tässä ja edellisessä tilauksessa on huomautettavaa ollut. Kesällä tilasin vessalaatikon, joka oli lohkeillut aika pahastikin. Samaisessa tilauksessa myös muutama herkkuvirike oli muusina. Huvittavinta oli vielä se, että tavarat olivat hajonneet todennäköisesti laatikossa seilailleen kissanruokatölkkipaketin vuoksi, jota en todellakaan ollut edes tilannut. Mutta ainahan ilmainen kissanruoka toki kelpaa.


Häkin toisessa päädyssä on taso/mökki, jonka voi toki halutessaan jättää laittamattakin. Tason päällä on irrallinen ruokakuppi. Häkissä tosiaan aukeaa koko etusivu ja kattoluukkua ei tietenkään siitä syystä ole. Helpottaa huomattavasti hoitamista kun ei tarvitse pienen sivuluukun kautta enää toimia.

Puumökki ei kuulu häkkipakettiin!
Toisessa päädyssä onkin sitten erikoisempi ominaisuus, "nopeasti erotettava pesäalue". En kyllä oikeastaan tiedä mihin käyttöön tämä ominaisuus on suunniteltu, mutta ompahan kuitenkin. Katon kautta saa siis tarvittaessa tiputettua mukana tulleen kalteriseinän, jolloin päätyyn saa erotettua pienen erillisen alueen. "Pesäalue" ei aukea sivusta vaan päädystä, joten kun häkki on meillä asetettu pääty seinää päin, ei tätä ominaisuutta oikein voi käyttää.


Lisäksi häkin mukana tuli kaksi heinätelinettä ja kaksi vesipulloa. Vesipullot menevät kaneille käyttöön, sillä niillä on jostain syystä kehittynyt kamala pula vesipulloista. Ilmeisesti kaneja on normaalia useammassa häkissä, tai sitten on jossain muussa syy siihen miksi käytössä alkaa olla kaikki huonot ja vuotavat varapullojen varapullotkin. Heinätelineillä en oikein mitään tee, vanhatkin on jossain hyvässä tallessa. Marsuilla kun on nykyään hieno häkin sisäpuolelle tuleva puinen teline (josta pitäisi joskus laittaa kuvaa).

Kun marsuista kerran puhutaan, niin pieni maininta Elsan kuulumisista on myös paikallaan. Elsa on aika tarkkaan kuukauden tainnut siskoni luona asustella, mutta vasta muutama päivä sitten se oli ensimmäistä kertaa kiimassa. Elliot ei valitettavasti Elsaa onnistunut astumaan, kuten vähän pelkona olikin. Varasulhoksi oli kuitenkin jo aiemmin valittu Hessu, jolta hommat oli paremmin onnistunut. Joulukuun puolen välin aikoihin olisi siis mahdollisesti pikkumarsuja syntymässä, jos kaikki hyvin menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)