Sivut

maanantai 26. syyskuuta 2016

Sitä ja tätä


Edellisestä postauksesta onkin päässyt jo viikko vierähtämään. Syynä tähän pitkälti on viimeksi mainitsemani kuvaamisongelma. Pääsen töistä kotiin sen verran myöhään, että valoisaan aikaan en juuri enää kuvata ehdi. Viikonloppunakin jäi kuvaaminen muilta kiireiltä.

Muutama kani lähti viikonloppuna uusiin koteihin. Wellun kaverina on koko kesän ollut kolme belgianjättipoikaa. Pojat ovat olleet koko ajan myynnissä ja ne olisi kyllä jo myytykin moneen kertaan mikäli olisin valmis kaneja kaikki päivät kuskaamaan ihmisten kotioville ympäri Suomea, sekä mikäli ne loput ostajat eivät katoaisi aina siinä vaiheessa kun hakemisesta pitäisi sopia. Jostain syystä loppukesästä ja syksystä on ollut todella huonoja ostajia liikenteessä, mutta onneksi niitä hyviäkin välillä löytyy. Jättipoikien lisäksi myös yksi Fionan poikasista lähti maailmalle. Muut poikaset ovat vielä kotona, mutta tällä viikolla kaikki kolme myynnissä ollutta tyttöä lähtevät samaan kotiin yhdessä. Niiden jälkeen on vielä kaksi urosta, sekä oma poikanen Siiri.

Sisarusten harvetessa alkaa olla ajankohtaista totuttaa Siiri tulevaan kämppikseensä Saagaan. Saaga asuukin nyt poikueen naapurissa ja eilen Siiri ja Saaga olivat yhdessä lampolassa vapaana. Koska tila oli melko suuri, ei kanit kamalasti tuttavuutta tehneet, vaan kulkivat omia reittejään paikkoja tutkien. Naamatusten kohdattuaan Saaga lähti aina jahtaamaan Siiriä ja Siiri juoksi karkuun. Tämä on ihan hyvä, sillä ongelmat alkavat aina siinä vaiheessa jos toinen ei ole valmis väistämään. Tänään en ehtinyt kaksikkoa yhdessä pitää, mutta huomenna varmaan taas totutus jatkuu. Siskojen lähdettyä uuteen kotiin voisi Siiri jo muuttaakin Saagan kanssa samaan häkkiin, mikäli näyttää siltä että niitä uskaltaa yhdessä pitää. Pojat jäisivät sitten kahdestaan asumaan ja odottamaan omien kotien löytymistä. Toinen uroksista, Scorpius, olisi kyllä todella hieno ja mielelläni sen kotiinkin jättäisin. Kaneja kuitenkin on jo sen verran paljon, että mahdollisuuksien mukaan pyrin vain yhden poikasen joka poikueesta pitämään.

Ruokakuppi kuvassa esiintyy Hilman poikaset. Toinen valkoisista ikävä kyllä on joukosta poistunut. Poikanen oli ihan terveen ja hyvin syöneen oloinen, mutta varmuudeksi siirsin Hilman ja poikaset pois laumasta keskenään asumaan. Laumassa kun on Hillan seitsemän poikasta, jotka ovat Hilman poikasia vanhempia. Vaarana siis on että kaikki ovat samaan aikaan imemässä ja nuoremmat jäävät isompien jalkoihin. Hilma on lähdössä uuteen kotiin poikasten luovutusiän jälkeen, joten sitä ei enää laumaan tarvitse takaisin saada ja siitä syystä sen porukasta pystyin erottamaankin. Muuten en kyllä viitsisi pois laumasta ottaa, sillä palautus laumaan saattaisi olla hankala. Kasvattajat jotka naaraita pitävät isommissa porukoissa sanovat yleensä uusien yksilöiden lisäämisen laumaan käyvän helposti. Näillä meidän tytöillä on kuitenkin ilmeisesti niin tiivis perheryhmä, että eivät oikein uusia kaneja hyväksy porukkaan muuta kuin laumaan syntyvien poikasten muodossa.

Hillan, Hilman ja Nessun poikasia olisi jonakin päivänä tarkoitus paremmin kuvata, joskin varmaan viikonloppuun se tulee menemään. Samalla olisi ehkä aika laittaa poikasten nimetkin, mikäli ne saan siihen mennessä päätettyä. Hillan poikasista olisi ainakin yhdelle urokselle tarkoitus löytää sijoituskoti, joten sitäkin voisin samalla vähän mainostella.


Kanit asustelevat edelleen tyytyväisinä ulkona. Viime viikolla oli hieman kylmempiä päiviä, mutta nyt taas on mukavan lämmintä. Satanutkaan ei ole pitkään aikaan, joten häkit ovat pysyneet mukavan kuivina. Viime vuonna kanit muuttivat sisälle jo ihan lokakuun ensimmäisinä päivinä, mutta nyt saavat olla ulkona luultavasti pitempäänkin. Selailin huvikseni blogista, että viimeiset kolme vuotta muutto sisälle on tapahtunut aina suunnilleen samoihin aikoihin. Vuonna 2012 kanit ovat kuitenkin olleet ulkona lähes lokakuun loppuun, joilloin on satanut ensilumi ja kanit on ollut olosuhteiden pakosta siirrettävä sisälle. Lokakuun lopussa muutettiin sisälle myös 2011, joilloin meillä oli ensimmäistä vuotta kaneja. Tänä vuonna voisi pitkästä aikaa tähdätä sisälle muuton suhteen taas tuohon lokakuun loppupuoleen. Sää toki eniten vaikuttaa, eli jos pakkaset saapuvat jo pian, täytyy kanien sisälle päästä. Yleensä on käynyt niin että parin kylmän päivän takia olen kanit sisälle ottanut ja pian onkin tullut taas lämpimämpää. Nyt ei oikeastaan ole mitään kamalaa hinkua kaneja sisälle siirtää, joten jospa tällä kertaa ei niin pääsisi käymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)