Sivut

maanantai 19. syyskuuta 2016

Poikasia, kesäkaneja ja näyttelysuunnitelmia


Nessunkin poikasilta on silmät avautuneet, joten nappasin niistä ryhmäkuvan samalla kun poikasten kunnon tarkistin. Näistä ei ole tainnutkaan vielä kuvaa blogissa olla. X-kirjava poikanen on pään merkeiltään ihan emänsä klooni. Sukka sillä on kuitenkin vain toisessa jalassa, kun Nessulla on kummankin etujalan varpaat valkoiset. Valkoisista poikasista toinen on poikueen ainut MM harjaksinen ja siksi se tässäkin kuvassa on hieman muita rumemman näköinen. Pysyvä harjas kun kasvaa hitaasti ja pikkupoikasena ovat aika kapisen näköisiä.

Murun tavoin Nessukin teki pelkkiä poikia, mutta eiköhän näistä silti joku itsellekin jää. Ei mitään varsinaista tarvetta urospoikaselle olisi (kotona kun jo näiden isoveli Domi asuu), mutta olen vähän huono sinisilmäisiä poikasia poiskaan myymään.


Kuvasin myös vähän Suloa, sekä kahta kotiin tullutta kesäkania (niistä lisää alempana). Alkaa vaan olla töiden jälkeen jo vähän haasteellista kuvata yhtään mitään, kun alkaa jo niin aikaisin hämärtyä. Kohta ei kaneja kuvatakaan kuin vain viikonloppuisin.

Katselin juuri yksi päivä vuoden takaisia kuvia Sulon velipuolesta Söpöstä ja aika paljon on pojissa samaa näköä. Vielä Sulo on aika rimpula, mutta talven aikana varmasti muhkeutuu ja keväällä saattaa olla jo hyvinkin veljensä näköinen. Veljeksethän ovat myös kumpikin saman värisiä, schwarzgranneja.


Reilu viikko sitten kotiin tosiaan palasi kaksi kesälaitumilla ollutta poikaa, belgianjätti ja ranskis. Nämä asuvat täällä synnyinkodissaan siihen asti että löytävät muualta lopullisen kodin. Belgianjätti on Jättiksen poikueesta ja ranskis tietenkin Aadan poikasia. Ranskispoikueesta onkin nyt Rionan lisäksi kaksi mustaa poikaa kotona. Ensikuussa palaa vielä kaksi tyttöä takaisin kesäkodista. Näillekin toki on tarkoitus lopullinen koti muualta löytää eli ihan koko poikue ei tulee tänne talveksi jäämään.


Marraskuussa mahdollisesti on taas näyttelyt tiedossa, jolloin Porissa olisi Kaniyhdistyksen järjestämä näyttely. Pet-luokkaan luonnollisesti oltaisiin menossa. Kanien valintaa hieman rajoittaa se, että Kaniyhdistyksen näyttelyissä täytyy kanilta löytyä tatuointi. Tatuoituja kaneja laumassa on aika vähän ja vaikka tatuointitarvikkeet omistakin, en lähde aikuisia kaneja vain yhden näyttelyn takia tatuoimisella kiusaamaan. Mahdollisia mukaan lähtijöitä onkin siis lähinnä Saaga, sekä tämän hetkisistä poikueista kotiin jääviä poikasia. Hinnat ovat myös melko korkeat, joten vielä en tiedä kuinka monta kania mukaan viitsii ottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)