Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2016

Pikkumarsuja tilaukseen

Elsa marsu matkusti tänään siskolleni, jossa se majoittui Elliotin kämppikseksi. Parille olisi jälkikasvua toiveissa. Mikäli Elsa muutaman viikon sisällä tulee tiineeksi ja kaikki menee hyvin, saadaan neito mahdollisesti jouluksi kotiin.

Marsuilla lisääntyminen ei ole yhtä nopeaa ja vaivatonta kuin kaneilla. Marsuilla kiima on vain pari kertaa kuukaudessa ja kantoaikakin on reilu pari kuukautta. Jossakin asiassa marsut sentään ovat kaneja nopeampia, sillä niiden poikaset ovat vieroitettavissa ja viisiviikkoisina ja samassa iässä ne voi myös luovuttaa uuteen kotiin jos painoa vain on kertynyt tarpeeksi.

Valitettavasti marsuilla esiintyy myös paljon ongelmia tiineyden ja synnytyksen suhteen, eikä ole ollenkaan varmaa että poikaset tai edes emo hengissä selviää. Pidetään siis peukut pystyssä että Elsa vielä takaisin tulee hyvässä kunnossa.

Mikäli poikueeseen syntyy joku kiva tyttö, saattaa sellainen tännekin muuttaa. Muuten poikue on lähinnä siskoni projekti. Toki heti kun poikasia syntyy täytyy niitä katsomaan päästä ja blogiinkin varmasti on kuvia marsuvaaveista luvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)