Sivut

torstai 29. syyskuuta 2016

Kavereita ollaan!

Kuva kännykkälaatua, koittakaa kestää!
Saagan ja Siirin yhteen asutus onnistui yli odotusten ja nyt kaksikko on jo muutaman päivän jakanut saman häkin sulassa sovussa. Saaga asui kolme päivää Siirin ja sen sisarusten naapurissa. Jo heti ensimmäisen päivän jälkeen tytöt pääsivät lampolaan vapaaksi, eikä isompia ongelmia ollut. Sen jälkeen olivat vielä kaksi päivää häkkinaapureina, kunnes laitoin ne yhdessä ulos marsujen aitaukseen. Vähän jahtaamista Saagan osalta edelleen oli, mutta kun pienessäkään tilassa ei ongelmia tullut, saivat tytöt muuttaa yhteen. Nyt alkavat jo ihan kavereitakin olla, kun aluksi olivat vain kaksi kania jotka tulivat toimeen samassa häkissä.

Kuva vääristää vähän kanien kokoa, sillä todellisuudessa Siiri on puolet pienempi kuin Saaga. Asetelma tosin voi vielä muuttua, sillä Siirillä kuitenkin on sitä belgianjättiäkin suvussa. Saagasta en osaa sanoa mikä sen odotettu aikuispaino mahtaa olla, mutta luulisin sen jäävän 2-3 kiloiseksi.

Uuden kämpiksen myötä Siiri jätti sisaruksensa taakseen. Seuraavana päivänä sisarusparvi kutistuikin kun kaikki kolme myynnissä ollutta tyttöä lähtivät yhteiseen kotiin. Kaksi poikaa on siis enää kotona. Vielä ne asuvat kahdestaan, mutta ellei koteja lähiaikoina löydy pääsevät ne muuttamaan jonkun aikuisen uroksen kaveriksi.

Mahdollisesti myöhemmin Saagan ja Siirin lauma kasvaa vielä parilla kanilla. Hallan tytöt asuvat vielä kesäkodissa, mutta niiden palattua ainakin yritän saada ne samaan näiden kanssa. Voi tosin olla ettei onnistu, sillä kesäpuput ovat jo puolivuotiaita ja murrosikäiset kanit ottavat vähän huonosti uusia tuttavuuksia vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)