Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Iloinen yllätys


Tänään oli viimeinkin syntynyt poikue jota on odotettu ja yritetty koko kesä. Hilme teki kuin tekikin lopulta neljä pientä poikasta. Yksi sininen ja kolme vaaleaa poikasta pesästä löytyy. Vaaleat ovat joko valkoisia sinisilmiä tai sitten madgaskar/isabella linjaa. Näin kuvista katsoen yksi vaaleista näyttäisi ainakin hieman tummemmalta kuin muut, joten mahdollisessti se voisi värillinen olla. Muutaman päivän päästä ollaan viisaampia värien suhteen!

Poikasten isä on Julius eli pientä ja pörröistä ulkonäköä olisi näille odotettavissa. Vielä en ole oikeastaan päättänyt olisiko poikueesta enemmän tarvetta uros vai naaras poikaselle (vaiko molemmille), joten sukupuolillakaan ei oikeastaan ole isommin väliä.


Nappasin samalla kuvan myös Hillan poikasista, samalla kun katsoin että kaikki on hyvissä voimissa. Nämä on jakautuneet pesässä kahteen eri "lokeroon", mutta nähtävästi ymmärtävät kaikki kuitenkin esille tulla kun maitobaari on avoinna. Ei auta vaikka kaikki koittaisi samaan paikkaan laittaa, sillä seuraavana päivänä osa on taas mönkinyt omaan osastoonsa.

Värien suhteen poikueessa on yksi jännä tapaus, nimittäin tämä vasemmalla möllöttävä yksilö. Alunperin katsoin sen luonnonkeltaiseksi, sillä poikasen vatsa oli vaalea. Nyt sillä on kuitenkin niin selvä huntu, että muistuttaisi madagaskar otteria. Poikasten isä kuitenkin on tavallinen musta ja emä keltamusta japanilainen. Jos poikanen otteriksi paljastuu, tarkoittaa se että Hillan täytyy kantaa otteria. Keltamusta japanilainen voi kyllä otter ollakin, mutta koska Hilla on yksivärisen uroksen kanssa jättänyt luonnonkeltaista, on Hillan oltava ainoastaan kantaja. Tällöin olisi myös mahdollista että luonnonharmaa poikanen onkin musta otter. Näitä kahta väri ei ihan heti toisistaan erota, sillä luonnonharmaa syntyy valkovatsaisena musta, kuten otterikin. Vasta karvan lähdettyä kunnolla kasvuun alkaa luonnonharmaan väri rusehtua. Mielenkiinnolla odotan että selviää onko pesässä otter/otterit. Jos on, ratkeaa samalla myös se miksi yksi Hillan edellispoikueen pojista muistuttaa otteria, vaikka silloisen tiedon mukaan se ei sellainen voinut olla.

Hieman aiheen vierestä pääsee esittelyyn myös parit uudet valjaat ja hihnat. Muutama vuosi sitten tehtyjä valjaita on varastossa iso kasa ja aina kun tekee mieli uusia valjaita voi pussista käydä penkomassa mieleiset. Halpaa shoppailua! Hihnat sentään on oikeasti uudet. Kaupassa sattui silmään käsikorujen askarteluun tarkoitettu pakkaus, johon sisältyi kolmea eriväristä paracord narua, kaksi metriä jokaista. Lisäksi pakettiin kuului pari pistosolkea, jotka hyödynnän myöhemmin valjaiden materiaalina.

Huvikseni laskin mitä pistoseljet ja narut olisivat maksaneet Antassusta ostettuina. Askartelupaketti paljastui hieman halvemmaksi kuin materiaalien ostohinta Antassusta. Ei siis ollenkaan huono ostos. Näitä voisi ostaa lisääkin, ellei kyseinen kauppa sattuisi olemaan sen veran kaukana ettei sinne kannata varta vasten lähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)