Sivut

sunnuntai 28. elokuuta 2016

Hillan uusi yritys


Eilen Hilla sai jälleen poikueen ja tällä kerralla kaikki meni onneksi hyvin. Aiempi yritys epäonnistui Hillan tehtyä poikaset tarhan puolelle ja peiteltyä ne hiekalla liian hyvin. Nyt pesäpaikaksi valikoitui vanha tuttu nurkka sisäkopista. Samaiseen paikkaan tehdyssä pesässä Hilla on jo aiemminkin poikueen kasvattanut.

Poikasia oli syntynyt seitsemän. Kolme mustaa, yksi luonnonharmaa, yksi luonnonkeltainen, yksi luonnonharmaa tai musta viittakuvio ja yksi madagaskar tai luonnonkeltainen perhonen. Värit ei ihan nappiin mennyt ja epäonnistuneella poikueella ne olisivat paljon paremmin kohdalle osuneet. Eiköhän näistäkin kuitenkin sopiva uros löydy jatkoa ajatellen. Naaraskin voisi olla ihan kiva, mutta sijoituskoti olisi sillekin hyvä löytää. Välttämättä en poikueesta jätä ketään kotiin vaan sijoituskotia yritän löytää sille/niille joille on tarvetta jatkossa.


Syksy alkaa hiljalleen olla tulossa. Kaneilla on pian jo viisi kuukautta ulkokautta takana ja ulkosalla saavat vielä syyskuun olla. Lokakuussa aletaan sitten miettiä sisätiloihin palaamista säiden mukaan. Kanilan siivous on vielä vaiheessa ja pieniä muutoksiakin on kanilan järjestykseen tulossa. Esittelen kanilaa tarkemmin kun se alkaa olla valmis tai viimeistään sitten kun kanit ovat muuttaneet sisälle. Aikaa kanilan kuntoon laittamiseen ei oikein ole kuin viikonloppuisin ja silloin usein on muutakin ohjelmaa. Mutta parempaan suuntaan kanila menee koko ajan. Lähtötilannehan oli se, mistä kanit olivat keväällä pois lähteneet. Jostain syystä siinä vaiheessa katoaa aina into siivota kanilaa ja kunnollinen siivous jää loppukesään.


Postauksen kuvissa esiintyy Helmeri, josta ei hetkeen ole tainnut kuvia ollakaan. Poika täyttää pian vuoden. Tänne se muutti tammikuussa noin neljän kuukauden ikäisenä. Silloin Helmeri oli kevytrakenteinen, hieman jopa kääpiöjänistä muistuttava. Sittemmin sille on kertynyt kivasti massaa ja nyt poika on jo kivan pyöreä sekä hermeliinimäinen (vaikka puhdas hermu ei toki olekaan). Aurinkoakin on tullut otettua ja Helmerillä on kiva rusketus. Suurimmalla osalla kaneista on karvanvaihto meneillään tai lopuillaan, mutta Helmeri ei ole vielä edes aloittanut. Mukavaa tietenkin olisi jos vaihtaisi vielä ennen talvea takaisin normaaliin väritykseensä.


2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)