Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Viikonloppu reissussa


Viikonloppuna oli ohjelmassa perinteeksi muodostunut reissu Tuuriin ja Powerparkiin. Launtaina oli aikaisin aamusta lähtö ja sunnuntai iltana paluu kotiin. Eläimillä kävi tuona aikana hoitaja kertaalleen ja hyvin olivat matkan ajan kotona pärjänneet.

Tuurista tarttui mukaan kasa tuliaisia eläimille. Kotiloille uusi vauvaboksi, samanlainen millainen jo lötyykin. Tässä kansi kuitenkin on harmaa, kun vanhassa se on sininen. Marsut saivat uuden pikkuisen mökin, sekä herkkuja jotka valitettavasti jäivät kuvasta pois. Ruokakuppeja oli myynnissä mukavan halvalla ja niitä nappasinkin kahdeksan mukaan. Sekä keraamisia, että metallisia. Nättejä etenkin nuo keraamiset, joissa kanin kuva pohjassa. Furminator on pitänyt jo kauan ostaa ja nyt oli myynnissä niin halvalla että oli pakko sellainenkin hankkia. Lisäksi ostin vielä pienen pullon eläimille suunnattua shampoota, jonka arvelisin sopivan mm. tassujen pesuun.


Reissun aikana kanien määrä oli kasvanut kolmella poikasella, Murun poikueen muodossa. Poikasista kaksi on mustia ja yksi musta otter. Geneettisesti kaikki ovat x-kirjavia, mutta mitään isompia merkkejä ei poikasilla kuitenkaan ole. Toivotaan että edes sinisiä silmiä olisi mukaan eksynyt. Koska poikueeseen ei parempaa värikirjoa syntynyt, koitetaan Hilmaltakin vielä näyttävämpää x-kirjavaa ulos saada. Sen kohdalla kun olen miettinyt pitäisikö luovuttaa vai yrittää vielä.


Fionan poikasista yksi kirjava oli menehtynyt reissun aikana. Kyseessä taisi olla juuri se kaikkein pienin poikanen, joka oli lähes puolta pienempi kuin suurin yksilö. Tänään hieman jo katselin poikasten sukupuolia ja aika tasan näyttäisivät tässä vaiheessa olevan. Odotellaan kuitenkin vielä että selkiytyvät ennen kuin mitään varmaksi sanon.

Poikueen kanssa on ollut ongelmana se, että niillä on pesässä liian kuuma. Tästä syystä ovat kopissa ihan levällään eivätkä yhtenä kasana. Pariin kertaan poikasia on myös löytynyt kopin ulkopuolelta, jonne ovat saattaaneet kuumuudenkin takia kulkeutua. Taitaa olla jo pian edessä rakentaa poikasille parempi häkki, kun näin eläväisiä kavereita ovat.

2 kommenttia:

 1. Kiva postaus
  Itseäkin kiinnostaa tuo furminator,paljonko oli hintaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kaneille suunnattu versio maksoi vajaa 14€. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)