Sivut

torstai 21. heinäkuuta 2016

Tässä ne ovat!


Fionan poikaset olivat saapuneet maailmaan viime yönä. Pesästä löytyi kahdeksan poikasta, joista kolme mustaa ja viisi mustaa perhosta. Poikasten pesä on kanitarhan vanerimökissä, mutta koska kanit eivät mökkiä muuten juuri käytä, niin ei haittaa vaikka se poikasille on varattu. Muita piilopaikkoja löytyy toki laumalle myös. Tarha ei ole millään tavalla poikasvarma, joten piakkoin täytyy miettiä miten poikaset saa pysymään aitojen sisäpuolella. Puutarhaverkosta kun ne sujahtavat leikiten läpi. Luultavasti saavat ihan oman pienisilmäisestä verkosta tehdyn häkin, jonne muuttavat Fionan kanssa sitten kun pesästä poistuminen on ajankohtaista.

Edellisessä postauksessa en muistanutkaan mainita, että poikue on hyvin tärkeä myös "hermeliinisuvun" jatkumisen kannalta. Paskis kun on tätä nykyä ainut kotona asuva kani, joka tähän sukuun kuuluu. Luna, Panda ja Nella muuttivat viime vuoden keväällä uuteen kotiin ja sukua jatkamaan jäänyt Kaapo harmillisesti menehtyi ennen joulua. Paskiksellakin ikää on jo neljä vuotta. Vaikka Paskis ei vielä kaniksi vanha olekaan, alkaa ikä jo olla riski että jotakin tapahtuu. Toivottavasti poikueesta siis löytyy sopiva suvunjatkaja, jotta hyvä suku ei sammu.

Murun poikueesta ei ole vielä mitään kuulunut, mutta juuri tänään ääneen ihmettelin kuinka vatsa on ihan jo yhenkin päivän aikana kasvanut selvästi. Ei siis pitäisi pitkään mennä että saadaan "leijoliini" poikue myös maailmaan. Hillan luulisin myös tiine olevan, mutta sillä arvioisin synnytyksen menevän ensi viikkoon. Hilma taas ei edelleenkään ole antanut Juliuksen astua, ainakaan niin että olisin päässyt näkemään. Sen osalta saattaa jäädä poikashaaveet kokonaan unohduksiin. Riippuu vähän millaisia jälkeläisiä Murulta saadaan. Jos tulee useampi hyvä niin ei aivan välttämätöntä tarvetta ole Hilmalta poikasia saada. Melko samansukuiset poikueet kuitenkin tulisivat olemaan. Toki sekin mahdollisuus on olemassa että Hilma tiine olisikin, mutta ainakaan kovin pitkällä ei tiineys voi vielä olla.

1 kommentti:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)