Sivut

tiistai 19. heinäkuuta 2016

Ehkäpä jo pian vauvauutisia!


Alkuvuoden poikueet saatiin aikaan varsin helposti, vaikkakin niidenkin kohdalla pääsivät etukäteen suunnitellut aikataulut joiltain osin hieman heittämään. Kesälle suunniteltujen poikueiden kanssa onkin ollut ongelmallista. Kesä kuluu, mutta poikasia ei kuulu. Naaraita ei vain yksinkertaisesti kiinnosta millään tasolla lisääntyä, mikä on tähän aikaan vuodesta aika kummallista. Murulle odottelin poikasia syntyväksi jo juhannuksen tienoille, mutta mitään ei kuulunut. Pidän nykyään sattuneista syistä tarkkaa kirjaa kaikista astutuskerroista ja Murulle olin laittanut muistiin toisen mahdollisen onnistuneen astumisen. Ajattelin sen siis tiinehtyneen vasta tästä toisessta kerrasta. Kunnes viikonloppuna huomasin tämän toisenkin odotetun poikimispäivän ylittyneen eikä vieläkään ollut tietoa poikasista. NytMurun vatsassa kuitenkin hyvin selkeästi poikaset tuntuu, joten uskoisin sen viimein synnyttävän. Ainut vaan että olen sitä varsin aktiivisesti yrittänyt astuttaa koko kesän, eikä ole minkäänlaista tietoa milloin se on tiineeksi tullut. Poikaset kuitenkin tuntuvat niin selkeästi, että epäilisin synnytyksen tapahtuvan aivan lähipäivinä. Suurta poikuetta en odota sillä vatsa Murulla on aivan olematon, mutta jos edes pari tervettä poikasta tulisi.

Mahtaakohan kukaan enää muistaa viime vuonna syntynyttä hieman erikoisempaa poikuetta, jossa isänä oli hermeliinimix Paskis ja emänä belgianjätti Fiona? Postauksen kuvassa esiintyy kyseinen poikue, mikäli se virkistää muistia. Poikue oli oma projektipoikueeni ja poikaset olivatkin lupaavan oloisia. Kuitenkin aivan yllättäen vajaan kuukauden ikäisenä ne kaikki kuolivat. Ensimmäisenä aamuna kuolleena löytyi neljä poikasta ja viides kuoli seuraavan päivän aikana. Poikasissa ei ollut havaittavissa mitään hälyttävää, vaan ne ne menivät huonoon kuntoon nopeasti ja kuolivat samaa matkaa. Kuolemia ei sen tarkemmin tutkittu, mutta koska oireita mistään sairaidesta ei ollut eikä samaan laumaan kuuluneille neljälle aikuiselle ja yhdelle nuorelle mitään ilmaantunut, olivat poikaset mahdollisesti syöneet jotakin sopimatonta. Tuohon aikaan vuodesta kanit tietenkin saivat runsaasti ulkotuoretta, joten on mahdollista että sen mukana oli jotakin myrkyllistä kasvia päässyt kanien ruokapöytään. Myrkyllinen kasvi kun todennäköisesti vaikuttaa eri tavalla pieneen poikaseen kuin aikuiseen jättikaniin.

Mietin pitkään uusinko yhdistelmän ja yritän josko olisi parempi tuuri toisella kerralla. Kuukausi sitten pariskunta pääsi pitkän pohinnan päätteeksi treffeille. Treffit eivät kuitenkaan sujuneet ihan odotetusti.Viimeksi Paskiksella ei ollut minkäänlaista ongelmaa astua Fionaa, mutta vuoden aikana Fionan suuri koko oli muuttunut urokselle ongelmaksi. Paskis kyllä yritti astua Fionaa innokkaasti, mutta ei vain tuntunut onnistuvan. Päätin jättää nuo treffit ainoiksi, periaatteella joko poikasia tulee tai sitten ei. Sen verran huonolta näytti, että en kovin suuria odotuksia poikueen syntymiselle asettanut. Mutta kas kummaa, Fiona vaikuttaisikin hyvin varmasti olevan tiine. Poikasia olisi odotettavissa mahdollisesti jo ensi yölle. Muistaakseni sillä meni tosin viimeksi kantoaika melko pitkäksi, joten voi olla että nytkin niin käy.

Ehkä seuraavassa postauksessa pääsen kertomaan syntyneistä poikasista. Pidetään peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)