Sivut

maanantai 20. kesäkuuta 2016

Vastahakoisia lisääntyjiä


Murulla olisi torstaina mahdollinen poikimispäivä, mutta taitaa käydä niin että poikasia ei tule. Olemuksensa perusteella tyttö voisi hyvinkin olla tiine, mutta vatsa ei vaikuta lupaavalta. Tässä vaiheessa poikasten pitäisi jo hyvin tuntua, vaan eipä mitään tavallisuudesta poikkeavaa masussa ole havaittavissa. Joko poikasia on tulossa vain olematon määrä tai todennäköisempänä vaihtoehtona niitä ei ole tulossa ollenkaan. Ei siis auta kuin astuttaa Muru uudelleen. Oletetun tiineyden aikana se on kyllä muutamaan otteeseen Helmeriä treffaillut. Vaikka mitään tulosta ei olekaan ollut havaittavissa, on pieni mahdollisuus että Muru olisi joidenkin treffien seurauksena tiinehtynyt. Nyt kun on jo useampaan kertaan käynyt niin, että en ole yhtäkään onnistunutta astumista nähnyt mutta poikasia on silti syntynyt.

Murun poikueen lisäksi lapsia on tulossa tälle vuodelle vielä Hilmalle ja Hillalle. Näitäkin olen yrittänyt astuttaa, jotta poikueet saisi ennen syksyä alta pois. Vähän turhan myöhäksi ovat nytkin jo menossa, saisi oikeastaan olla jo poikaset pesässä. Näidenkään neitien kohdalla ei ole astutusyritykset onnistuneet. Hillaa olen jo yli viikon laittanut Bamsen luo vähintään joka toinen päivä ja aina vaan juostaan urputtaen karkuun. Hilla tosin on yksi näistä tapauksista jotka ovat lennosta tulleet kantaviksi, joten sen kohdalla en pitäisi ollenkaan mahdottomana että olisikin jo tiine. Hillalla ei ollut varsinaisesti suunnitelmissa enää poikuetta teettää, mutta tulin kuitenkin toisiin aatoksiin. Hilla-Bamse yhdistelmästä saisin kivan erisukuisia jälkeläisiä ja etenkin urokselle voisi ensivuonna käyttöä olla. Hillalla on poikueita takana kaksi. Ensimmäisestä poikueesta kotiin jäänyt tyttö kuitenkin löytyi kuolleena pian luovutusiän jälkeen. Samaisena päivänä sen viimeinen poikuesisarus haettiin uuteen kotiin, joten kyseisestä poikueesta ei jäänyt itselle yhtäkään poikasta. Seuraavasta poikueesta kotiin jäi Halla, joka muutti jokunen aika sitten muualle. Hallalta jäi kaksi jälkeläistä (jotka ovat nyt kesäkaneina) ja niistä toisen olisi tarkoitus jäädä omaan kanilaan pysyvästi. Hillan omia jälkeäisiä kanilassa ei siis ole yhtäkään ja lapsenlapsia tulee olemaan vain tuo yksi. Bamse on toiminut kolmen poikueen isänä, mutta silläkään ei ole kuin yksi jälkeläinen itselle. Bamsen ensimmäisestä poikueesta meni tutulle ihmiselle uros, jota oli ajatuksena myöhemmin lainata astutukseen. Kani kuitenkin jouduttiin lopettamaan ennen kuin sitä ehdin käyttää. Toisesta poikueesta kotiin jäi Nella, joka myytiin sen saatua yhden poikueen. Nellan poikueesta pidin upean Kaapon, mutta tämänkin kohdalla oli huonoa tuuria ja poika menehtyi tapaturmaisesti ennen kuin ehti jatkaa sukua. Kolmannesta poikueeta jäi Bumba, joka sentään on hyvissä voimissa edelleen. Bamsellakaan ei siis pahemmin jälkeläisiä kanilassa ole. Kummassakin kanissa on runsaasti ominaisuuksia joita toivoisin kasvateissa jatkossa olevan, joten toivotaan pariskunnan treffailun vielä onnistuvan.

Hilma on vieraillut muutamana päivänä Juliuksen luona. Kunhan neiti lämpenee urosseuralle, voidaan jäädä odottelemaan joukkoa pörröisiä leijonamix lapsia. Väreinä on odotettavissa valkoista sinisilmäistä ja x-kirjavaa, eli erittäin kauniita lapsia tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)