Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Väki vähenee


Viikko on kulunut kiireisissä merkeissä, sillä lähes päivittäin on poikasia lähtenyt kohti uusia koteja tai ainakin kesäkoteja. Tänään oli ennätyspäivä ja kaneja lähti peräti neljään paikkaan. Lisäksi sisko haki kaksi poikasta joksikin aikaa luokseen kasvamaan, jotta Justuskin saisi välillä nauttia kaniseurasta. Vakituista kaveria Justus ei voi saada, sillä sitä ei haluta leikata. Leikkauksella kun saattaa olla negatiivisia vaikutuksia kanin luonteeseen ja olisi kurjaa jos Justukselle niin kävisi. Mutta nyt poika saa jonkin aikaa kaverikseen kaksi jättivauvaa.

Alkuviikosta lähtee vielä muutama poikanen uusiin koteihin, jonka jälkeen kodinetsijöitä on enää kolme. Belgianjättipoikia kaikki. Loppukesästä/syksystä palailee kyllä vielä muutama poikanen takaisin ja niille on sitten vielä kodit hakusessa. Kesäkaneista on ollut taas aivan valtava kysyntä, vaikka en kesäkanimahdollisuudesta missään varsinaisesti edes mainostanut. Ainoastaan kanilan sivuilla on asiasta juttua. Valitettavasti kesäkaneja ei voi hirveän monia kerralla antaa, kun kuitenkin tulevat myöshemmin vielä takaisinkin. Monelle kiinnostuneelle ei siis enää kaneja ole riittänyt ja kaneja lähtikin vain niille jotka olivat jo hyvissä ajoin alkuvuodesta liikkeellä.


Pieni Riona tyttönen päätyi jälleen kuvattavaksi. On se vaan niin ihana pikkuinen. Sylissä se ei oikein tykkää olla ja rimpuilee mielellään, mutta vapaana pysyy kivasti lähellä eikä yritä karata minnekään. Huomisen jälkeen Riona onkin jättilauman ainoa poikanen. Toivottavasti tyttö ei tunne itseään kovin yksinäiseksi. Lauma on poikasten lisäksi pienentynyt myös yhdellä aikuisella, sillä myös Taika lähti uuteen kotiin. Taikalle oli poikue suunnitelmissa, joka olisi ollut apuna mustavalkojapanilaisten jättiristeytysten jalostuksessa. Nyt kanilassa on kuitenkin kaksi hyvää pari ensi vuodelle ja ne riittävät. Siksi poikuesuunnitelmat Taikan kohdalla jäivät turhaksi. Tyttö olisi kyllä voinut ihan pelkäksi lemmikiksikin laumaan jäädä, mutta kun sopiva koti oli tarjolla niin tyttö lähti sitten sinne.

Myös hattarapupu Muru oli kuvausvuorossa. Alkuvuodesta Muru ei ollut vielä kovin kummoisella harjaksella varustettu, vaikka sillä MM harjas onkin. Yllättäen harja lähti kuitenkin kasvuun ja neiti on jo varsin pörröinen ilmestys. Onpa sitä luultu jo angorakaniksikin. Kokoa Muru on myös kasvanut kivasti, kun talvella oli vielä kovin pieni ja ehdin jo miettiä täytyykö se jättää koon takia pois kasvatuksestakin. Onneki ei tarvinnut ja jos hyvin käy tyttö saakin ensimmäisen poikueensa kesäkuun loppupuolella. Isänä poikueella on Helmeri, eli leijona-hermuja tulossa. Olen aina tykännyt kovasti kyseisten rotujen risteytysten ulkonäöstä, joten tuskin tulen tälläkään kertaa pettymään. Koska Muru on valkoinen sinisilmäinen, tulee kaikki sen jälkeläiset olemaan x-kirjavia. Toki kirjavuus voi olla ainoastaan geeneissä, eikä mitään näkyvää kirjavuuttaa kaikissa poikasissa ole. Ainakin mustia ja mustia ottereita on poikueeseen odotettavissa, mahdollisesti muitakin värejä jos vanhemmat sattuvat keltaista tai sinistä väriä kantamaan.

4 kommenttia:

 1. Tosi hienoja ja kivoja kuvia! :) Niinkun varmaan muistat niin Kuullahan oli se "ongelma" että jahtasi Tähteä ruokaa laittaessa ja välillä muutenkin, nyt se ongelma on lähtenyt kokonaan pois. Kanithan olivat erossa toisistaan hetken Tähden steriloinnin takia. Taisi tehdä pieni tauko hyvää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että siellä on yhteiselo rauhoittunut :)

   Poista
 2. Oon varmaan ennenkin kysynyt mutta kenen jälkeläinen muru on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nessun ja Justuksen lapsi. Vanhemmat on kumpikin mustia x-kirjavia, joten ei ulkonäön perusteella heti tulisi mieleen että Muru on kaksikon tytär. :)

   Poista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)