Sivut

tiistai 7. kesäkuuta 2016

Muistoesineet


Reilu kymmenen vuotta sitten meillä asusteli hieno kukko, joka tunnettiin nimellä Tipi. Kanalauma ja niitä johtava kukko asuivat omassa kanahäkissään, mutta Tipi sai elää vapaana pihassa. Aluksi sillä oli kaverinaan toinen kukko, mutta vihaisen luonteen vuoksi kaveri annettiin pois ja Tipille laitettiin kaveriksi yksi kanalauman kanoista. Kanakaverikin sillä tosin ehti kertaalleen vaihtua alkuperäisen kanan jouduttua tapaturmaan, joka johti kanan lopetukseen. Tipi oli hyvin viisas ja muutenkin kaikin puolin täydellinen kukko. Yöksi se meni kanansa kanssa lampolan ikkunalaudalle nukkumaan. Lampolan ovi tietenkin suljettiin turvallisuuden vuoksi aina yöksi. Kerran ovi kuitenkin unohtui yöksi auki ja aamulla lampolan edessä odotti ikävä näky. Tipistä oli jäljellä enää kasa sulkia. Kana löytyi kuolleena lampolasta. Siinä ei ollut mitään merkkejä väkivallasta, eli luultavammin se oli vain saanut sydänkohtauksen pariskunnan joutuessa petoeläimen hampaisiin. Mutaan jääneen tassunjäljen perusteella syyllinen tunnistettiin supikoiraksi.

Keräsin tuolloin kasan Tipistä jäljelle jääneitä sulkia muistoksi ja säilöin ne kahtia leikattuun maitopurkkiin, joka oli kaiketi askartelua varten säästetty. Purkki sulkineen päätyi kaapin ylähyllyille, jossa se sai olla vuosien ajan rauhassa. Aina joskus sulkapurkki tuli vastaan, mutta päätyi aina uudelleen kaapin perälle. Muutama vuosi sitten sulat sattuivat taas käteen ja tuli mieleen että niistä voisi tehdä jonkinlaisen muistoesineen. Eiväthän ne kukolle juuri kunniaa tehneet kaappiin säilöttyinä. Jostain tuli sitten idea tehdä unisieppari käyttäen Tipin höyheniä sen koristelussa. Tämän projektin aloitin valehtelematta jo yli vuosi sitten, mutta vasta nyt sain inspiraation tehdä siepparin loppuun. Yllättävän hyvin se onnistui ja sulkiakin jäi vielä. Toiseenkin sieppariin riittäisi siis materiaalia ainakin niiden osalta. Alunperin olisin halunnut tehdä siepparin rungon puusta, mutta en saanut siitä väännettyä riittävän symmetristä. Runko on siis jostakin askartelukaupasta ostettu metallirengas. Rengas on päällystetty nahkasuikaleella ja keskustan verkko on jotakin paksumpaa lankaa. Höyhenet roikkuvat lasihelmillä koristeluissa nahkaisissa nauhoissa.


Lisäksi tein vielä avaimenperän, jossa yksi pieni Tipin untuva on lasisessa pikkupurkissa. Tämä ei ole täysin oma idea, vaan inspiraation tähän sain eräältä Instagram tililtä. Joskin aika kaukana alkuperäisestä inspiraation lähteestä on tämä valmis avaimenperä. Purkkeja on vielä runsaasti varastossa, joten saman tyylisiä koristeita haluaisin tehdä vielä lisääkin. Kun vaan keksisi mitä purkkien sisään laittaisi. Kanin papana kun ei esimerkiksi välttämättä ole niin kaunis ilmetys.

2 kommenttia:

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)