Sivut

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannusvieraat

Kasperi
Juhannusaattona tänne saapui kesälaitumelle joukko poikamarsuja. Eemeli ja Kasperi ovatkin jo vanhoja tuttuja ja on Hessukin täällä jo kertaalleen vieraillut. Pojilla ei ole kotonaan mahdollista päästä ulos, joten ulkoilevat täällä päivittäin ja palaavat sitten kotiinsa kun ovat saaneet ulkoilla riittämiin. Alkuvuodesta lainassa ollut Elliot ei valitettavasti päässyt mukaan, sillä siltä löytyi jokunen aika sitten iso patti etujalkojen välistä, joka poistettiin keskiviikkona. Pojalla on siis nyt tikit ja antibioottikuuri menossa, joten ulkoilu ei sille sovi.

Kasperi ja Hessu ovat tottuneet elämään lähes aina vapaana, joten etenkin Kasperilla on ollut vaikeuksia sopeutua häkilliseen elämään. Ensimmäisenä yönä se oli karannut aitauksestaan ja yöpynyt sängyn alla. Toki pojat saavat vapaanakin vuoretellen olla, mutta Kasperin mielestä kaikki vuorot kuuluvat sille. Jouluna täällä ollessaan Kasperi ja Eemeli asuivat vielä yhdessä, mutta sen jälkeen ovat riitaantuneet eivätkä tule enää toimeen keskenään.


Ulkona pojilla on käytössä kompostikehikkoaitaukset. Kuvassa on myös omat tytöt mukana ulkona. Tässä marsut ulkoilevat vahdittuina, mutta jos pojat jäävät yksin ulos tai muuten vähemmälle vahtimiselle ne saavat vielä katon aitauksiinsa ja Kasperin aidan ympärille tulee varuiksi ielä pienisilmäisempi verkko. Poika kun on joskus meillä ollessaan karkaillut kompostikehikon läpi. Hessu ja Eemeli ovat sen verran tukevampia poikia, että ne eivät voi millään verkon läpi mahtua.


Juhannusvapaat piti käyttää hyödyksi myös uusien kanihäkkien osalta. Kerrankin kun on aikaa niitäkin rakentaa. Kaupatkin kun saavat sopivasti olla nykyään auki vapaammin, niin uuden verkon ostaminen juhannuspäivänä ei ollut ongelma. Muuttelin hieman joidenkin kanien häkkipaikkoja ja sain jättitytötkin sen ansiosta ulos. Tosin häkkijärjestelyt tarkoittivat myös yhden uuden häkin rakentamista, sillä Bamse jäi vallan ilman asuntoa. Häkki pääsi rivin jatkoksi lampolan suunnalle. Kooltaan tämä uusi häkki taisi olla 120cm x 140cm. Ei siis hirveän iso, mutta sopiva Bamselle.
Jättitytöt pääsivät muuttamaan pojille rakennettuun häkkiin, joka muuton myötä vaati hieman laajennusta. Sebu muutti pois omalta puoleltaan ja luovutti osastonsa tytöille. Sebu asuu väliaikaisesti pienemmässä häkissä, mikä oli Wellun viime kesän asunto. Sebun olisi näillä näkymin tarkoitus lähteä uuteen kotiin ensiviikolla. Jos niin ei kuitenkaan jostain syystä käy, täytyy sille rakentaa vielä uusi häkki. Kätevä asuntokokonaisuus tuo on, elementtejä lisää rakentamalla saa häkkiä lisättyä niin paljon kuin tarvii. Talveksi sen saa nopeasti purettua ja sälöttyä melko pieneenkin tilaan. Tytöillä on nyt tilaa 4m x2m ja Söpöllä niiden vieressä 2m x 2m. Tyttöjen ja Söpön väliin täytyy vielä laittaa pienisilmäisempää verkkoa, ettei Söpö keksi alkaa astua tyttöjä isosilmäisen verkon läpi.

Näiden häkkien myötä onkin kaikki pakolliset häkkirakentelut tälle vuodelle tehtynä. Luultavasti jotain tulee kuitenkin vielä tehtyä, ellei kaneille niin sitten marsuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)