Sivut

perjantai 10. kesäkuuta 2016

Alapihan asukkaat


Jättipojat Sebu ja Söpö pääsivät nekin vihdoin ulos asumaan, uusien ulkohäkkien tultua valmiiksi muutama päivä sitten. Nämä ovat hieman erikoisemmat häkit, sillä eivät ole mitenkään kiinteitä vaan 200 cm x 120cm kokoisista elementeistä koottuja. Elementit eivät ole mitenkään pysyvästi kiinni toisissaan, joten häkit saa helposti purettua paloihin ja vaihdettua rakennelman kokoa tai muotoa. Nyt kummallakin pojalla on käytössään 2m x 2m kokoiset asunnot. Häkkeihin on tulossa viikonlopun aikana vielä kunnolliset kopit. Kuten kuvasta näkyy pojilla on piilopaikkoina ja sateensuojina toistaiseksi oudon näköiset viritelmät, jotka on tehty tehdashäkkien pohjalaatikoista. Jotain muutakin kivaa virikettä täytyy vielä keksiä. Vielä on kuitenkin riittänyt virikkeeksi hyvin ruohopohja jota saa tonkia. Uutuuden viehätys luultavasti katoaa siihen kuitenkin vielä kesän aikana.

Vielä jättityöt tarvitsisivat oman ulkotarhan, niin sitten on kaikki kanit pihalla. Niille tulee luultavasti ihan kiinteästi paikallaan oleva aitaus, ellen satu innostumaan tehdä noita häkkielementtejä lisää.


Jättipoikien häkit sijaitsevat heinäpellon päässä, lähellä pikkupoikien talvikanilaa. Kanilakopin ympäristössä onkin tänä vuonna enemmän porukkaa kuin ennen. Alkaa tulla jo vähän kotieläinpihamainen vaikutelma, kun lampaidenkin aitaus on samassa rykelmässä. Autotallin seinustalla on vanhat tutut ruohonleikkurilaatikoista tehdyt isommat häkit, joissa asuu Bumba, Wellu ja toistaiseksi vielä kolme omaa kotia etsivää belgianjätti poikaa. Seuranaan niillä on Helmeri, jolla on käytössä kaksikerroksinen pikkuhäkki. Häkin kerroksilla on pituutta 120cm, eli aika pieni häkki on. Se onkin ollut nyt vaan väliaikaisesti käytössä muutaman viime viikon ajan ja Helmerille on tulossa isompi häkki. Olisi tullut jo tänään, mutta sateen takia jäi rakentelut jollekin muulle päivälle. Kuvassa etualalla on vanha marsujen ulkoiluhäkki, jossa kuitenkin on enemmän kaneja kuin marsuja pidetty. Tämänkin tilalle saattaa vielä uusi häkki tulla, sillä olisi kiva jos häkkiä voisi siihen käyttää mihin se alkujaan on tehtykin. Häkkirivistöä täydentää vielä pikkutyttöjen ulkohäkki. Neideillä on lampaat seinänaapureina ja tykkäävät puolin ja toisin toisiaan katsella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)