Sivut

lauantai 14. toukokuuta 2016

Panelian näyttelyt


Aamulla lähdettiin yhdessä Rumban, Bumban ja Niilon kanssa ajamaan kohti Panelian näyttelyitä. Puolimatkasta saatiin mukaan vielä Justuskin. Justus oli kiukkuisessa mielentilassa, sillä se piti kuljetusboksiin joutumista pahana loukkauksena. Ei auttanut vaikka boksi oli ihan uusi ja vain näyttelyiden takia hankittu. Omat kanit olivat matkustelusta vähän jännittyneitä, kun eivät siihen ole tottuneet. Kolmikosta ainoastaan Rumba oli aiemmin auton kyydissä ollut.

Kaneja oli ilmoittautunut ennakkoon 30, mutta muutama oli jäänyt kuitenkin pois. Niiden tilalla oli kuitenkin jälki-ilmoittautuneita, joten lopullinen kanien määrä oli yli kolmenkymmenen. Näyttelytila oli mukavan selkeä ja pöytätilaa oli tarjolla paljon. Kyllä näyttelyt taitaa vaan parhaiten toimia niin, että paikalla on vaan yhden lajin edustajia, eikä kaneja ja jyrsijöitä kaikkia sekaisin.

Samaan aikaan pidetyt estekilpailut olivat sopivasti näyttelytilan ikkunoiden takana, joten estehyppyä pystyi seuraamaan sisätiloista, ilman ulos sateeseen lähtemistä. Ihan mielenkiintoista oli estekisojakin päästä katsomaan näin ensimmäistä kertaa. Suoraa rataa kun vielä joskus pääsisi katsomaan, nyt kun oli pelkkää mutkaa tarjolla.
Arvostelut etenivät hyvää vauhtia ja taisi puoli kahteen mennessä olla kaikki kanit käyneet tuomarin luona. Elokuisiin Vammalan näyttelyihin verrattuna arvostelu tuntui olevan hieman löyhempi ja hyviä pisteitä tuli kaneille paljon. Kaikki kolme poikaa saivat 93,5 pistettä ja Rumba sitten pisteen verran vähemmän, 92,5 pistettä. Vähän ihmettelin ettei Rumban läskeistä tullut mitään mainintaa paperiin. Eilen jo kynsiä leikatessa mietin kehtaako sitä tuoda ollenkaan näytille, kun olikin pulskempi mitä odotin.

Pojat käyttäytyivät pöydällä asiallisesti, eivätkä jännitykseltään juuri ylimääräistä liikkuneet. Rumba sen sijaan on jo vanhempi ja maailmaa nähnyt, joten tutkaili ympäristöä ja etenkin tuomarin kahvimukia innokkaasti. Selälle kääntöä se myös vastusteli, kun ei kerran tilannetta kovin jännittävänä pitänyt.


Palkintosijoja ei näillä pisteillä tullut, mutta Bumba nappasi "tuomarin suosikki" pokaalin itsellen. Vammalan näyttelyissähän samaisen tittelin sai Wendy, eli tänään lauma jatkoi tuomarin hurmaamista. Perusteluita valinnalle ei kerrottu, mutta pojan rauhallisuutta tuomari ainakin kehui sen ollessa arvosteltavana. Kovasti myös mietiskelivät minne Bumba on mahtanut hukata isabella värille kuuluvan hunnun, joka siltä tosiaan puuttuu. Pesäpoikasena poika oli jo tasaisen harmaa, mutta salamalla otetuissa kuvissa esiin tuli huntukin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)