Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2016

Näyttelyporukka kasassa


Tänään on jälleen se aika vuodesta, kun kanilan aivan ensimmäinen poikue viettää syntymäpäiväänsä. Nythän on jo neljä vuotta kulunut siitä, kun neljä pientä kania syntyi maailmaan. Vuosi sitten syntymäpäivää vietti vielä kaksi tyttöä, mutta tällä kertaa jäljellä on enää Rumba. Sen sisko Tildahan kuoli syksyllä. Poikueen kahden pojan nykyisiä olinpaikkoja en enää tiedä, eikä siis ole tietoa ovatko vielä elossa. Toivotaan kuitenkin että ovat edelleen hyvissä voimissa jossakin päin Suomea. Onnittelut koko poikueelle!

Järjestin Rumballe pienen synttäriyllätyksenkin ja ilmoitin sen viikon päästä pidettäviin näyttelyihin. En tiedä mitä mahtaa rouva tykätä kun joutuu päiväksi eroon laumasta, mutta toivottavasti ei kovin pahasti vedä herneitä nenään. Reissuun meiltä lähdetään oikein perheporukalla, sillä mukaan on tulossa myös Rumban pikkuveli Niilo, sekä oma poika Bumba. Myös siskon Justus kani tulee mukaan. Mielenkiinnolla odotetaan miten Justus suhtautuu näyttelyihin. Poika on tottunut reissaaja, eikä autossa matkustelusta välitä. Se on kuitenkin normaalisti tottunut päätymään automatkan päätteeksi joko meille muita kaneja katsomaan tai kaupungin parhaille kaivelupaikoille ulkoilemaan. Voi siis tulla vähän yllätyksenä saapua jonnekin aivan muualle.

Pientä karvanvaihtoa kaneilla on alkanut ilmaantua, mutta josko nämä näyttelyihin ilmoitetut saisivat pidettyä vielä viikon turkkinsa siinä kunnossa kuin ne nyt ovat. Rumballa tulee luultavasti sanomista aavistuksen pyöreästä ulkomuodosta. Se on oikeastaan ainut kani meillä, jolta löytyy kaulasta turvatyyny ja pepussa myös vähän ylimääräistä nahkaa. Vahvemman talviruokinnan jäljiltä saattaa rouvalla olla myös vähän ylimääräistä kertynyt muutenkin. Pojat sentään on mukavammassa kunnossa, joskin lihasta voisi olla enemmänkin. Tassuja en varmaan viitsi pestä ollenkaan tällä kertaa, kun ei maata kaivelevalle kanille voi millään saada täysin puhtaita tassuja. Viimeksi ei pesusta ollut minkäänlaista apua, joten mitä sitä turhaan kaneja tassupesulla kiusaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)