Sivut

torstai 5. toukokuuta 2016

Kesä on tulossa!


Tänään mittari näytti parhaimmillaan kahtakymmentä astetta, eli varsin kesäiset tunnelmat alkavat jo olla. Pienet poikakanit ovat kohta kuukauden ulkona asuneet ja nyt muutaman päivän ajan ne on jo pystynyt ruokkimaan voikukalla ja ruoholla. Enää ei tarvitse kauaa odottaa, kun saa muullekin porukalle jo vaivatta nypittyä ruokaa suoraan maasta. Marsujen tuoreruoka on siirtynyt myös pitkälti luonnon antimien suuntaan. Tänään olisi ollut jo hyvä ilma viedä marsut ulkoilemaankin, mutta kun nuo kaksi ovat vielä vähän arkoja, en halunnut niitä ulkoilulla järkyttää. Onhan tässä vielä aikaa ulkoilla, sitten kun ovat paremmin kesyyntyneet.

Lampailla alkaa ulkoilukauden avaus myös lähestyä, joskin vielä tällä hetkellä niiden tarhan julkisivun aita on poissa ja suurta osaa tarhasta peittää kanien talvitunkio. Toukokuun aikana pääsevät kuitenkin nekin ulos asumaan ja kerinnätkin muutaman viikon päästä on taas edessä.


Jos seuraavien parin päivän aikana ei ehdi muuta menoa tulla, laitan lauantaina ilmoittautumiset Euran näyttelyihin menemään. Vielä ei ole mitään tietoa mitä kaneja mukaan olisi tulossa, mutta täytyy katsella vaihtoehtoja sitten tarkemmin kun näyttelyihin meno varmistuu. Toivottavasti näyttelyiden aikaan ei ihan näin lämmintä olisi, sillä kaneja on ikävä kuumassa kuskata. Muutenkin aina vähän kuljetus autossa harmittaa kanien puolesta, sillä niitä on inhottava pieniin bokseihin laittaa istumaan ja vielä lisäksi stressata niille täysin vieraalla autoilulla. Mutta eipä yhteen näyttelyreissuun ole tainnut mikään kani koskaan kuolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)