Sivut

lauantai 30. huhtikuuta 2016

Onnistuu se vapun vietto näinkin


Yleensä siivoilen kanien asumuksia pienissä erissä, jotta kaikki siivoukset ei osu samalle päivälle. Muita juttuja on kuitenkin ollut niin paljon, että siivoukset olivat päässeet pakkautumaan kaikki tälle viikonlopulle. Heti aamupäivästä aloittelinkin siivousurakkaa ja ihan hyvälle mallille sen tänään sain. Ainoastaan pikkutyttöjen ulkohäkin tyhjennys jäi huomiselle, sekä pieni siistintä jättien huoneessa. Sinni pitäisi myös pieniä virityksiä rakentaa, jotta poikasilla olisi oma ruokapaikka minne aikuiset ei pääse. Lauma on hieman haasteellinen ruokittava, sillä kasvavien poikasten ja kolmen imettävän emon lisäksi porukkaan kuuluu kaksi joutilasta naarasta. Imettävienkään ei ihan litroittain tarvitse ruokaa saada, mutta poikasporukalle ruokaa uskaltaisi tarjota reilummin. Eli jonkinlaista riittävän pienellä sisäänmenoaukolla varustettua ruokapaikkaa pitäisi rakentaa.

Wendyn urospoikasista toinenkin löysi kodin itselleen ja tänään ja eilen pojat uusiin koteihin lähtivätkin. Nyt ei muutamaan viikkoon olekaan luovutusikäisiä poikasia, mutta sitten on taas kunnon hulinat kun jättipoikasten lauma tulee luovutukseen. Niistä olen aika monta menossa kesäkaneiksi, joten vielä tällä erää eivät pysyvästi maailmalle lähde. Vähempikin määrä kesäkaneja olisi riittänyt, mutta ehdin niitä useammalle jo luvata ennen kuin tajusin laittaa lapun luukulle. Mielellään enemmänkin kesäkaneja tarjoaisin, mutta niiden kohdalla täytyy aina pitää mielessä että ovat takaisinkin vielä tulossa.

Kaksi nuorinta poikuetta kuvasin läpi, mutta nämä kuvat laitan esille vasta myöhemmin. Jos saisin kuvattua myös nuo kaksi muuta poikuetta, niin voisi kaikki samaan postaukseen laittaa. Nimiäkin olen poikasille pyöritellyt ja nekin mahdollisesti kuvien yhteydessä julkaisen.


Myös pienimuotoiset hautajaiset olivat tänään ohjelmassa, kun oli viimein aika haudata marsutytöt Ilona ja Viola. Aiemminkin hautaaminen olisi ollut jo mahdollista, mutta aina hautajaiset ovat jostakin syystä päässeet venymään eteenpäin. Tytöt pääsivät samaan hautaan, Mersun haudan viereen. Jotain kukkasia tai muuta istutusta paikka voisi vielä kaipailla. Mersun haudalle istutettiin sinivuokkoja muutamia vuosia sitten ja siinä ne vielä viime keväänä kasvoivatkin, mutta nyt ei enää ole niitä näkynyt. Vähän ovat haudat siis vielä tylsiä ilman koristusta.Mersu sai hautajaisten yhteydessä omalle haudalleen uuden kiven, sillä vanha (vasemman puoleinen kuva) oli jo haalistunut lähes lukukelvottomaksi. Uutta hautakiveä koristaa sama tuttu teksti kuin aikaisempaakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)