Sivut

maanantai 14. maaliskuuta 2016

Poikasia kevätauringossa

Poikaset päätyivät tänään jälleen kuvattaviksi ja ensimmäistä kertaa ulos asti. Ne täyttivät eilen kaksi viikkoa ja ovat jo pieniä lenkkejä tehneet pesän ulkopuolella. Japanilainen on kaikkein eniten liikkeessä ja kahteen kertaan olen sen jo tavannut kaukana pesästä muun lauman seurasta. Muut eivät poikasiin ole mitenkään ihmeellisesti suhtautuneet. Ihmettelevät vaan mikä pikkuotus yrittää päästä imemään. Poikaset on aina niin ihanan ennakkoluulottomia ja olisivat valmiita ottamaan emokseen kenet vaan jolta maitoa tulisi.

Poikueen naaraalta jouduin liottamaan silmät auki keitetyllä vedellä. Se oli ensimmäinen poikanen jolta silmät avautuivat, mutta pariin päivään en silmiä ole enää auki nähnyt. Joskus aina käy niin että pesässä möyriessään poikaset saavat jotain tahmaa silmiinsä, joka muuraa ne takaisin kiinni. Kaksiviikkoisella silmien tulisi kuitenkin jo avautua. Olen kuullut että voivat jopa sokeutua jos eivät ajallaan avaudu. Keitetyllä (ja sen jälkeen tietenkin jäähdytetyllä) vedellä kostuttamalla silmät kuitenkin yleensä aukeavat ongelmitta.

Nimesin pikkuiset myös nyt jo tässä vaiheessa, kun ei mitään estettä ollut mikseivät voisi nimiä jo nyt saada. Yleensä nimeämistä on viivyttänyt jonkin poikasen epäselvä sukupuoli, mikäli suunnitteilla olevat nimet ovat olleet sukupuoliin sidottuja. Nämä on sellaiset nimet, ettei erityisesti haittaa vaikka joku vielä sukupuoltaan päättäisi vaihtaa. Nimiteemaksi poikueelle tuli Star Wars planeetat. Varastossa olisi ollut monta muutakin teemaa, mutta en niitä halunnut näin pieneen poikueeseen tuhlata. Ovatpahan sitten valmiina jos jättikanit innostuvat tekemään isoja poikueita.

u. Dagobah
u. Mustafar
n. Tatooine

Samalla kuvauspöydälle päätyivät myös viime vuoden loppukesän poikaset, jotka alkavat olla jo aikuisia. Valtavan upeita kaneja kaikki kolme!

n. Hollyood Hills "Hilma"
n. Ballerina "Muru"
u. Domino "Domi"

3 kommenttia:

 1. Heippa! oon uus lukija sun blogissa, löysin tän ko googletin kanien värejä :) Oon sunnuntaista asti lukenu tätä sun blogia alusta asti ja oon nyt menos 11 marraskuuta 2013 :D Tykkään hirveenä sun blogista, munki unelma-ammattina on aina ollu eläinten hoitaja, mutta äiti mielestä sille ei oo töitä nii en sit opiksele sitä. Mun haaveena olis ostaa joskus oma talo jossa olis piharakennuksia että vois pitää eläimiä. Oon maalta kotosin nii kaupunkielämä ei oikeen tunnu kivalta, vaihteluahan tää toki on. Tein mullekki blogin, käyhä kurkkaamassa jos kiinnostaa :) sielä on kyl vaa vasta yks teksti. pomppiduu.blogspot.com aattelin muuten, että sit joskus jos sää vielä piät kaneja voisin ostaa sulta muutaman poikasen, nii sit ehkä reilu 4 vuojen päästä ku valmistun amkista tai aijjemmin jos on mahollisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä onkin hommaa jos koko blogin läpi lukee! Kiva että tykkäät. :)
   Käyn vilkaisemassa blogiasi.

   Poista
 2. mää se en näköjää ossaa kertoa mittää lyhyesti :D hoksaat sit mun blogis mitä tarkotan jos käyt kurkkaan :)

  VastaaPoista

Kommentit ovat aina tervetulleita. :)